Går ut med högsta betyg – vill hjälpa andra elever

Artin tar examen från Thoren Business School med allra högsta betyg. Toppeleven driver dessutom ett företag som vill stötta elever till bättre pluggande. – Det är viktigt att ha ett mål med gymnasiet, tipsar han. ‍

I dagarna tog Artin Bagher studenten från Thoren Business School Malmö med högsta möjliga betyg. Bagher gick ut med 22,5 i meritvärde, och skulle enligt lärarna nå ännu högre än det om betygssystemet tillät.

– Det har varitA++ i alla kurser. Ibland har vi nästan behövt bromsa honom, säger läraren Stefan Larsson.

Betygen öppnar dörrar till topputbildningarna. Men ekonomieleven vill bredda sin kunskap ännu mer. Nästa steg blir ett tekniskt basår på Lunds universitet för att läsa de kurser i fysik och matematik som inte ingår i ekonomiprogrammet.

– Efter det vill jag söka till läkare eller civilingenjör, säger han.

Att just Artin når allra högst är passande eftersom han även driver UF-företaget Betygboost UF, en onlineplattform som hälper elever att plugga. UF-företaget har gått såpass bra att han vann en plats till SM i kategorin Årets tjänst.

– Det har varit mycket på slutet med studierna och företaget. Men nu när jag är klar med skolan kan jag driva vidare det som ett riktigt AB. Jag tror att dethar stor potential, säger han.

Artins bästa råd till andra elever (utöver att använda plattformen Betygboost UF) är att ha ett tydligt mål med gymnasiet. Det blir enklare att motivera sitt arbete och lägga ner de där extra timmarna.

– Om du vet inte hur skolan kan hjälpa dig mot dina mål kommer du förmodligen inte arbeta tillräckligt hårt, säger han.

‍Hur känns det att ta studenten med högsta betyg?

– Det känns underbart, jag kan knappt förstå att jag är i mål. Jag vill passa på att tacka familjen, lärarna och deras undervisning. Utan dem hade det aldrig gått.

God ambassadör

Förutom att excellera på kunskapsfronten har Bagher varit en fullvärdig ambassadör för allt som Thoren Business School står för.

Lärarna vittnar om att han, med sin positivism och sitt engagemang, berikat tillvaron för alla inblandande i klassrummet, på mentorsprogrammet och under olika skolevent. Han lyckades dessutom ta med sig det positiva ambassadörskapet utomlands, då skolan reste till Indien.

– Som lärare har det varit fantastiskt att se, säger Stefan Larsson.

Om Betygboost UF 

Artin Baghers Betygboost UF balanserar förutsättningarna för akademisk framgång med en tjänst som ger studiematerial, anpassade lektionsplaner och direktkontakt med högpresterande elevmentorer. Plattformen hjälper elever oavsett nivå att nå A-betyg via studieguider, workshops och personlig rådgivning.