Kreativ copywriter

Om jobbet
ThorenGruppen AB är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag grundat år 1999 med över 2000 medarbetare. Vi driver gymnasieskolor, grundskolor och vuxenutbildning från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Nu söker vi vår nya copywriter!
Är du en ordsmed med stor språkkänsla och kärlek för riktigt bra text? Vi söker nu en copywriter som kan axla ansvaret över textkommunikationen för alla våra affärsområden. Du kommer att jobba på vår marknadsavdelning i en kreativ miljö tillsammans med många drivna och engagerade kollegor!

Vem är du? 
I grunden är du en nyfiken, självgående, strukturerad, allmänbildad och streetsmart person. Du har förmågan att snabbt kunna sätta dig in i olika situationer, generera idéer och ha kraften att omsätta det till säljande kommunikativa budskap. Du ska kunna jobba med flera olika målgrupper och anpassa tonaliteten för att fånga varje varumärkes känsla. Du bör även kunna leverera hög kvalitet på kort tid, eftersom vi i vissa perioder har snabba deadlines.

Vi vill hitta en copywriter som inte bara ser rollen som ett jobb, utan som verkligen älskar att leverera säljande content och som svettas över varje ord!

Vad har du för erfarenhet?
Du kan ha arbetat på byrå, på en marknadsavdelning eller så kommer du direkt från studier. Det viktigaste för oss är att du drivs av att skriva gripande texter. Vi är även intresserade av det du skapar i dag. Därför får du som går vidare i rekryteringsprocessen visa dina kunskaper i ett arbetsprov.

Saker du ska kunna eller vilja lära dig:

  • Det är meriterande om du kan arbeta med foto och om du har erfarenhet av Photoshop och InDesign eller liknande program.
  • Kunskaper inom SEO och Content Marketing är meriterande.

Dina arbetsuppgifter som copywriter:

  • Du kommer främst att ha ansvar för all copy inom våra olika affärsområden. Det är allt från texter till annonser, magasin, reportage, slogans, filmmanus och hemsidestexter.
  • Du utvecklar koncepten till våra affärsområden och producerar marknadsföringsidéer.
  • Du korrekturläser marknadsföringsmaterial, pressmeddelanden och annan kommunikation.
  • Du ser till att våra hemsidor är uppdaterade utifrån ändringar i koncepten och skriver artiklar, reportage och nyheter till webben. Du kan även få jobba med sociala medier och med kundkommunikation.

Vad vi kan erbjuda
ThorenGruppen har en unik företagskultur där de anställda drivs av en passion för kompetensutveckling. Vi ser inget som omöjligt och uppmuntrar nytänkande och annorlunda idéer. Våra värdeord mod, kraft och passion med hjärta resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och engagerade medarbetare.

Annonsen ligger ute i Umeå

Anställningsform:  Visstid
Anställningens omfattning: 100 %
Tillträde:  Augusti 2021
Löneform:  Fast lön
Ansökan skickas till: sandra.hassellof@thorengruppen.se
Kontakt: Sandra Hassellöf, Produktionsledare, 076-22 114 88