Nya verksamhetschefen – brinner för att se människor växa

Jenny Eneroth är ny verksamhetschef på Astar från och med augusti 2024. Närmast kommer hon från en roll som tillförordnad regionchef och affärsutvecklare med inriktning anbud, kvalitet och miljö på Hermods – med 14 rapporterande chefer.

– Att ha fått jobbet på Thorengruppen känns väldigt bra. Jag ser fram emot att börja jobba och är tacksam över det förtroende som jag fått – att tillsamman med ledning och medarbetare få fortsätta driva bolaget framåt. 

ThorenGruppens omorganisation innebär att utbildningsverksamheten indelas under fem verksamhetsområden med varsin verksamhetschef: förskola och grundskola, yrkesförberedande gymnasier, teoretiska gymnasier, Astar och NBI/Handelsakademin. I omorganisationen flyttas även Anbud över till Astar.

Ny verksamhetschef på Astar är Jenny Eneroth. Hon är utbildad lärare och rektor och är certifierad anbudsgivare. Tidigare har hon bland annat jobbat som digital samordnare, verksamhetsansvarig och produktägare på nationell nivå på Lernia samt affärsutvecklare, regionchef för Komvux och verksamhetsansvarig på Eductus.

Vad tror du att du kommer att bidra med i din nya roll?

– Engagemang och driv. Jag har länge arbetat med vuxenutbildning, vilket är något jag brinner för. Att se människor växa, säger Jenny Eneroth.

Vilken av dina erfarenheter tror du att du kommer att ha mest användning av i din nya roll?

– Min erfarenhet och kompetens kring att både jobba med anbud och drift av verksamhet. Att jag helt enkelt har ett helhetsperspektiv när det kommer till anbud och drift.

Jenny Eneroth menar att kvalitet är avgörande för att skapa en stark grund inom utbildning och affärsverksamhet.

– För mig innebär det att ha strukturerade processer, dokumentation och att kontinuerligt förbättra verksamheten, säger hon.

Fakta Jenny Eneroth

Ålder: 47 år.

Familj: Man, bonusson, två hundar.

Bor: Huskvarna.

Gör helst på fritiden: Spelar padel.

Okänd talang: Att lösa sudoku. Eller att organisera många saker på liten yta!