Astar i Arbetsförmedlingens ”lärpodd” om sin digitala satsning

Astars nyttjande av Google Classroom drar blickarna till sig. Nu har Alexandra Nyström och Gunilla Kvist blivit intervjuade i Arbetsförmedlingens ”lärpodd” om sin digitala satsning.

”Arbetsnära lärpodden” från Arbetsförmedlingen ska ge inspiration, perspektiv och erfarenheter för de som verkar i branschen. Nu har de börjat med Utblickar utanför Arbetsförmedlingen och först ut var Alexandra Nyström, tf leveranschef, och Gunilla Kvist, enhetschef Östersund, från Astar.

De fick berätta om hur de organiserat sin interna och externa utbildningsverksamhet med Google Classroom.

– Det är ju som en lärportal mellan våra elever och lärare där de interaktivt kan jobba med material och uppgifter. Det finns så många bra appar i detta som gör att man kan anpassa utbildningen efter varje elev, säger Alexandra Nyström i podden där hon även betonar att Google Classroom bara är en del av utbildningen.

– Många tror att digitalisering innebär att du ska sitta vid en dator 8-17 men det digitala ska ju vara ett hjälpmedel. Med Google Classroom kan man dela material, lägga upp filmer, få arbeten och uppgifter, Google har oändliga möjligheter i alla de här aspekterna, säger Nyström.

Här hittar ni poddavsnittet: https://larpodden.podbean.com/e/utblick-astar-och-google-classroom/