Astar ökar utbudet inom eftertraktad bransch

ThorenGruppens skola Astar i Umeå växer. I februari drar en ny utbildning inom restaurang och storkök igång – en utbildning utformad utifrån den rådande bristen på arbetskraft i branschen.

Sedan tidigare erbjuder Astar i Umeå ett tjugotal utbildningar inom flera branscher: allt från bygg och anläggning till vård och omsorg. I februari växer utbildningsutbudet, då en arbetsmarknadsutbildning mot restaurangbiträde ser dagens ljus.

Arbetsmarknadsutbildningar är framtagna utifrån arbetsmarknadens behov och ges på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Under covidpandemin tvingades många lämna sina yrken inom restaurangvärlden, och sedan dess har det rått brist på arbetskraft inom branschen. Utbildningen ligger med andra ord rätt i tiden och för med sig goda chanser till jobb.

Utbildningen är en grundläggande utbildning inom restaurang och storkök där deltagaren får teoretiska och praktiska kunskaper för arbete som restaurangbiträde. Under utbildningen får deltagaren lära sig allt från att tillreda mat till att arbeta med kassasystem och servering.

Den nya utbildningen startar 19 februari 2024 med test och kartläggning. Utbildningens längd varierar beroende på deltagarens tidigare kunskaper, men pågår ungefär till slutet av maj.