Hans Blomqvist ny verksamhetschef för Astar

Hans Blomqvist, 52, blir ny verksamhetschef för Astar. Han börjar sin tjänst efter midsommarhelgen.
– Jag tackar ThorenGruppen och Astar för visat förtroende och går in i detta uppdrag med målet att skapa värde för individ, grupp och verksamhet, säger han om sitt nya uppdrag.

Uppdraget och den nya övergripande rollen som verksamhetsansvarig är delvis ett led i det arbete Blomqvist uppgjorde för Astar efter Kalla Fakta-granskningen på SFI-enheten i Liljeholmen.Han har framförallt arbetat som kvalitets- lednings och systemrådgivare.

En intensiv roll på konsultbasis som nu omvandlas till en fast anställning.
– Astar som varumärke har den senaste tiden tagit en del stryk, men tack vare fokuserade insatser med goda resultat ser jag tydligt möjligheterna visa sej när vi nu närmar oss slutet av uppförsbacken, säger han.

De senaste två åren har han arbetat, främst inom vård- och omsorgssektorn, genom en rad olika uppdrag och dessförinnan har han en gedigen bakgrund från Umeå Energi där han verkade i en rad olika chefs- och ledaruppdrag mellan 1991 och 2016.

Nu ser han fram emot att losta Astar in i framtiden och stärka upp verksamheterna.
– Mitt personliga bidrag handlar om kvalitet, struktur, standardisering av arbetsflöde och tydlighet, vilket syftar till att ge trygghet och stöd för organisation och medarbetare i det löpande arbetet, säger han.