Klara för yrkeslivet – barnskötare med hjärtan som brinner för barnen

Efter 1,5 år av engagemang och utveckling har en klass av blivande barnskötare på Astar Skellefteå fullbordat sin utbildning. Många av dem går nu direkt ut i arbetslivet, redo att göra en positiv inverkan på barn och ungdomars liv.

Att vara barnskötare är ett yrke som kräver både hjärta och engagemang. Man får vara med och forma framtiden genom att skapa de bästa möjliga förutsättningarna barn och unga. För en klass av nyutexaminerade barnskötare i Skellefteå har detta varit en drivkraft under deras 1,5 års utbildning. Med stor entusiasm och engagemang har de nu nått sina mål och går ut i arbetslivet, redo att möta barn och ungdomar där de är och hjälpa dem att växa och utvecklas.

Under utbildningen har eleverna fått en stabil grund att stå på när det bland annat gäller att leda aktiviteter kopplade till utveckling och växande efter ålder och arbetsplats. Genom att förbereda eleverna för alla sorters möten har utbildningen gett dem verktygen att möta barn och unga oavsett var de befinner sig i livet idag. Efterfrågan på personal inom barnomsorgen kommer att vara stor de närmaste åren, eftersom barnkullarna blir större samtidigt som många anställda går i pension. Detta innebär att de nyutexaminerade barnskötarna från Skellefteåklassen går ut i en bransch där deras kompetens är otroligt värdefull.

Nu är det dags för dessa barnskötare att ta nästa steg och göra en positiv inverkan på barnens och sina egna liv. Med tålamod, omsorg och vilja att forma framtiden kommer de att bli de nya hjältarna i barn- och fritidsbranschen.