480 nya utbildningsplatser för NBI/Handelsakademin

Myndigheten för Yrkeshögskolan har beviljat 480 nya utbildningsplatser för NBI/Handelsakademin

Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) har nu meddelat vilka YH-kurser de har beviljat med utbildningsstarter 2024/2025. Totalt beviljades 451 utbildningar av 880 (51 procent). NBI/Handelsakademin fick beviljat 6 av 8 (75 procent) sökta utbildningar som totalt innebär 480 nya utbildningsplatser. De utbildningar som blev beviljade är:

– Cloud Development

– Pythonprogrammering inriktning AI

– Testautomatisering Python

– Hållbar byggprojektering med BIM

– Sustainable Supply Chain Transformation

– Sustainable Procurement

Utbildningarna vänder sig till yrkesverksamma personer som studerar parallellt med sitt arbete för att bli bättre i sin yrkesroll. Utbildningarna genomförs på distans, en gång per vecka och varierar i längd från 16 till 28 veckor.

– Det är glädjande att vi fortsätter att växa även inom detta område med YH-kurser för yrkesverksamma. Detta ökar inte bara omsättningen utan stärker också vår trovärdighet och relation med arbetslivet som är positivt för hela vår verksamhet, säger Jörgen Bergström, vice vd.

Grunden i NBI/Handelsakademin är annars de tvååriga yrkeshögskoleprogrammen inom IT/Tech, Inköp/Supply/logistik, Bygg/Anläggning samt Ekonomi/Försäljning/Juridik. Senast i januari beviljade MYH 600 nya utbildningsplatser för NBI/Handelsakademin.