Anna guidar elever in i den kreativa världen

Hon är designer, entreprenör – och gymnasielärare. Nu guidar Anna Rasmussen elever på Thoren Innovation School in i den kreativa världen.
– Kreativitet kommer att vara det sista som datorerna kan ersätta, säger Anna som undervisar i medieproduktion och estetisk kommunikation. 

Anna Rasmussen är utbildad inom mode och design i Barcelona, Spanien. Hennes CV är fullt av meriter och hon har fortfarande uppdrag utanför skolan med bland annat ett företag inom textiltryck. Hon andas entreprenörskap och kreativitet och ramlade faktiskt in på lärarbanan av en slump. 
– Jag har alltid varit intresserad av läraryrket men jag blev faktiskt headhuntad av Ida min rektor till min gamla arbetsplats där de hade estetisk design med främst modeinriktning. Det gjorde att jag blev ännu mer förälskad i yrket och fastnade, berättar Anna.

Thoren Innovation Schools koncept passar henne perfekt där kreativitet, innovation och nytänkande står i centrum.

– Det här är sättet jag vill jobba på. Att jobba i projekt, att jobba innovativt och sätta kreativitet i fokus. När vi inte får möjlighet att utveckla vår kreativitet mår vi inte bra. Att undervisa i hur man kan jobba och utveckla sin kreativitet är väldigt, väldigt viktigt, säger Anna. 

Hon tycker det är fantastiskt att få se eleverna utvecklas men trots att hon älskar sitt lärarjobb så håller hon kontakten med mode- och designvärlden.
– Jag driver fortfarande mitt eget företag och jobbar inte heltid som lärare. För att mina ämnen ska bli så bra som möjligt så måste jag ha en fot kvar i verkligheten, säger hon.