Glenn – yrkesofficeren och egenföretagaren som blev lärare

Han har jobbat både som yrkesofficer och drivit egen restaurang och spelbutik. Nu är Glenn Mattsson stolt gymnasielärare på Thoren Innovation School. 
– Det bästa med att jobba här är att vi får tänka stort och galet, det är det som är innovation för mig, säger han.

Glenn Mattsson är inne på sin tredje yrkeskarriär. Han började som yrkesofficer i flottan och därefter i armén. När han gick vidare från det började han driva ett eget företag med restaurang och spelbutik med sin fru. Men restaurangen gick knackigt och Glenn beslutade sig för att utbilda sig för att få ett stabilt jobb och inkomst.

– Jag har alltid varit intresserad av historia och politik och hade ju faktiskt alltid jobbat med utbildning inom försvaret så min fru tyckte jag skulle bli lärare, berättar han.

Nu är Glenn gymnasielärare i historia, samhällskunskap och entreprenörskap på Thoren Innovation School – där han även är APL-samordnare, näringslivssamordnare och med i arbetet kring innovationsprocesser. Glenn trivs verkligen med den breda floran av uppdrag.  

– Jag har alltid varit en social person som har lätt för att prata och jag tror jag har en säljande ådra i mig och får människor att lyssna på mig, berättar Glenn som verkligen trivs i den kreativa och innovativa miljö som TIS utgör. 

– Det jag tänker när jag tänker på TIS är tänk stort, tänk galet och på så vis skapar vi innovation.

Glenn trivs också med arbetssättet på skolan där de jobbar mycket med elevinflytande och delaktighet.

– Vi har en filosofi här att eleverna ska hela tiden få vara med och skapa sin skolgång. Det gör ju också att man kommer eleverna mycket mer nära. Det här var något som var väldigt nytt för mig, att jobba på det sättet, säger Glenn och fortsätter:  

– Jag trivs väldigt bra här. Ledningen ger oss lärare alla möjligheter att utvecklas, de lyssnar och tror på oss och vi får en möjlighet att göra det vi vill. Att vara progressiva och innovativa gör ju också att man utvecklas mycket som individ, säger Glenn Mattsson – yrkesofficeren och egenföretagaren som blev lärare.