Byggelever gör skillnad för barn på barnhem i Thailand

Våra fantastiska byggelever från Yrkesgymnasiet Malmö åkte nyligen till norra Thailand tillsammans med välgörenhetsorganisationen Invisible Friend.

Nu har de kommit hem och vi passade på att intervjua en av dem, Jenny Louman om deras upplevelser. Resan blev möjlig bland annat tack vare bidrag från Elevfonden och är ett utmärkt exempel på YG i samhället, bara ett av många CSR projekt som Yrkesgymnasiets elever är involverade i.

Var vad första känslan när ni kom ner till Thailand?
– Det var så varmt, värmen slog emot oss på flygplatsen. Min första tanke var: hur ska man kunna arbeta i denna värme? Men det gick!

Hur var resan ner?
– Den var lite dryg men det gick bra tack vare alla filmer och dokumentärer man kunde välja mellan att se på flyget. Sen fick vi fick vänta ett tag i Bangkok på flygplatsen för att ta ett vidare inrikesflyg till norra Thailand, där barnhemmet låg.  Väl framme åt vi lite mat och efter incheckningen på hotellet var vi genast iväg på vårt första uppdrag som var ett besök på ett barnhem där de fick sina trasdockor som Invisible Friend gör.

Hur gick det när ni skulle köpa in allt material till lekplatsen?
– Det var lite svårt att få den färg vi ville ha eftersom de på byggvaruhuset inte kunde engelska och jag kunde ingen thailändska. Det tog 20 minuter innan vi förstod varandra men det gick, vi fick rätt färgskala, träfärg och utomhusfärg.

Jenny, vad tyckte du var det bästa på hela resan?
– Tiden på barnhemmet där vi byggde alla saker till lekplatsen var det bästa på resan för vi var där 3-4 dagar och kom nära barnen.  Efter att vi var klara med lekplatsen hade vi en fest och åt pizza för det hade barnen aldrig smakat förut. De fick också andra leksaker och vi lekte tillsammans. Favoriten enligt barnen var såpbubblorna!

Blev ni klara med lekplatsen?
– Ja, men vi önskar att vi hade mer tid för nästan en hel dag gick bort för att det regnade, men vi försökte att jobba på mellan skurarna ändå. Lite roligt, för det var bara vi som var ute i regnet! Daniel som är vår lärare gjorde en bock som inte var planerat av det material som var över.

Skulle du vilja göra om denna resan och åka tillbaka?
–  Jag skulle gärna vilja besöka barnen på barnhemmet igen.