Team ThorenGruppens fotbollsskola gav tre dagar av lycka

Team ThorenGruppens fotbollsskola blev en succé. 164 fantastiska ungdomar bjöd på glädje, energi och känslor under tre givande dagar i fotbollstältet.
– Dagar av ren lycka, det här var inspirerande för alla inblandade, säger tränaren och instruktören Patrik Sandström.

Det nya fotbollstältet på Umeå Energi Arena har verkligen lyft fotbollen i Umeå till en ny nivå. Syftet med tältet – och den kommande fotbollshallen på Noliaområdet – är att ge Umeås fotbollsungdomar bättre möjligheter till att utvecklas och fortsätta spela fotboll. När Team Thorengruppen FF bjöd in till fotbollsskola för killar och tjejer födda 2007–09 under sportlovet blev gensvaret massivt. 164 ungdomar från 16 olika klubbar i Umeåområdet anmälde sig till den kostnadsfria fotbollsskolan.

– Vi hade aldrig kunnat tänka oss ett sånt här gensvar. Vi hade ju tyvärr inte möjlighet att ta emot alla som ville vara med den här gången men vi kan redan nu meddela att vi siktar på att köra samma upplägg nästa år, säger ThorenGruppens informationschef Niklas Westman.

Samtidigt som det var kallt, blåsigt och snöigt utanför tältväggarna fick deltagarna på fotbollsskolan chansen att träffa nya fotbollskompisar och träna tre 90 minuterspass under tre dagar i den häftiga miljön inne i tältet.

Det var ThorenGruppens egna spelare och ledare som var instruktörer och tränare på fotbollsskolan – och de smittades av ungdomarnas energi och entusiasm.§

– De här dagarna var inspirerande för alla! Detta var ett oerhört bra initiativ att alla utan kostnad fick en möjlighet att känna på det nya fotbollstältet, när det är sånt här vinterväder ute ser man ju också verkligen effekten av att kunna spela fotboll inomhus i den här miljön. Så härligt med så många duktiga och glada fotbollsungdomar, som under ledning av våra duktiga och engagerade ledare gjorde dessa dagar till ren lycka. Tack alla, säger instruktören Patrik ”Putte” Sandström, till vardags sportchef för Team TG:s division I-lag på damsidan.