TG hallbygge äntligen igång – väntas stå klart våren 2022

En lång process är till ända.
Nu är spaden satt i jorden för ThorenGruppens nya multihall på Noliaområdet.
– Det har tagit tid, men det känns skönt att vi nu äntligen kan börja bygga, säger Raja Thorén.

Efter ett par års projektering, pappersexercis och demokratiska processer kunde igår äntligen de ceremoniella spadtagen tas för den nya hallen som beräknas stå färdig under vårvintern 2022. Hallen skulle egentligen ha börjat byggas redan i oktober 2019, men försenades på grund av att detaljplanen överklagades 45 minuter innan tiden löpte ut.

Förra veckan gick dock bygglovet igenom och nu finns det ingenting som kan stoppa projektet som kommer sysselsätta 50–60 personer de kommande åren.
– Vi har ju berett marken sedan tidigare och nu ska det beredas ytterligare några veckor och efter semestern sparkar vi igång ordentligt, berättar Anders Larm, vd, på Fastec som är totalentreprenör för den nya multihallen på Noliaområdet.

Den nya multihallen är drygt 16 500 kvadratmeter fördelat på fotbolls- och innebandyhall samt huvudkontor/gym i fyra våningar. Bygget kommer att ske i etapper, men runt årsskiftet kommer man kunna börja skönja konturerna kring den nya fotbollshallen som är belägen på Nolias andra konstgräsplan.

För Raja Thorén har det, tillsammans med Umeå kommun, varit en lång process för att förverkliga drömmarna.
– Det här är en pojkdröm som går i uppfyllelse, jag började fundera på det här redan för tio år sedan, nu har det blivit verklighet. Jag gör det här för idrotts-Umeå och för att hjälpa alla våra ungdomar i Umeå att uppnå sina idrottsdrömmar. Det känns nästan overkligt att äntligen få börja bygga, säger Raja Thorén.