Oliver tror på sin idé – Budpocket

Oliver Tintin Anderl som går Teknikprogrammet hos oss på Tekniska Gymnasiet Uddevalla är i uppstartsfasen av sin fantastiska uppfinning som han kallar Budpocket.

Oliver och hans klass har under några veckors tid jobbat med ett projekt. De skulle komma på en teknisk idé. Först komma på ett problem och därefter försöka hitta på en lösning. Några av olika delarna i projektet som fortfarande pågår är teknik, problemlösning, uppfinningsrikedom, marknadsstrategi, demografi, budget samt material och produktionskostnad.

Oliver säger själv att han är väldigt duktig på att visualisera. Idén fick han en natt när han låg vaken och tänkte på vad han skulle behöva och han tänkte på hur hans hörlurssladdar alltid trasslade sig i jackfickan. Han fick hjälp med av sin tekniklärare Magnus Norell med hur han skulle gå tillväga. Oliver började med att designa en 3D-modell av hans idé i ett program som heter Sketchup. När 3D-modellen var klar skrev han ut en prototyp av sin idé på skolans 3D-skrivare som man kan se resultatet av på videon.

Se videon för att se Olivers prototyp. Håll med om att hans idé är riktigt smart?

Nästa steg är nu att se över designen och hur han kan utforma den för att tilltala olika målgrupper. Han har många idéer som han kommer förverkliga inom en snar framtid.

Han ska marknadsföra produkten genom Youbube och FB till att börja med. Sen kanske han även startar upp en webbshop om idén tilltalar marknaden.