Verkligt, historiskt och tekniskt huvudstadsprojekt

Elever på tekniska Gymnasiet i Lund reser till Stockholm för att få verklig inblick i Sveriges tekniska, politiska och kulturella historia.  

Tekniska Gymnasiet Lund genomför under våren ett huvudstadsprojekt. Alla elever i årskurs 3 på Samhällsvetenskapsprogrammet kommer få möjlighet att åka på en händelserik studieresa till Stockholm.  

Resan, som sammanfaller perfekt med kursplanen, kommer innehålla aktiviteter och besök som ger verklig inblick i kursinnehållet.  

– Eleverna kommer få en ”hands on-upplevelse” av den svenska politiska processen och Stockholms historiska betydelse som huvudstad, säger läraren Jenny Nguyen.  

Hon berättar att de bland annat kommer göra en guidad tur av riksdagen och dess funktioner. Besöka parlamentets kammare (förhoppningsvis under en debatt), Nobelmuseet samt Gamla stan.  

Nobelmuseet ger en inblick i betydelsen av vetenskap, kultur och fred i svensk historia medan vandringen i Gamla stan kommer fokusera på Stockholms historia och dess inverkan på svensk kultur. 

– Nu ser vi fram emot resan.  Det är en fantastisk möjlighet att ge eleverna större förståelse för sin omvärld och bidra med verkliga exempel i undervisningen, säger Nguyen.