​Thoren Business School-elev utsedd till Årets Ungdom

Varje år delar Örebrogalan ut priser till de Örebrobor som har utmärkt sig inom näringsliv, kultur, idrott och andra samhällsområden. En av årets vinnare blev Mohammed Daud, Thoren Business School-eleven som genom sitt stora samhällsengagemang har skapat en bättre tillvaro för barn och unga i Örebro. Under galan fick han ta emot Årets Ungdomspris.

Mohammed får bland annat priset tack vare hans engagemang som ungdomsledare för nattfotbollen i områden som Vivalla, Oxhagen och Varberga. – Tanken med nattfotbollen är att ungdomarna uppmanas att sköta sig och det är någonting vi sett gett en positiv effekt även utanför fotbollen. Det har varit själva målet, berättar Mohamed om föreningen. Förutom med nattfotboll jobbar han också som fritidsledare på Oxhagens Fritidsgård, och han tror mycket på att det går att påverka samhället positivt genom att engagera sig. – Jag insåg tidigt att många målade upp bilder om ofta utsatta områden som jag inte tyckte stämde överens med min verklighetsbild. Det blev då något jag ville vara med och förändra. Mohammed är glad över vinsten och den uppmärksamhet som Örebrogalan har gett nattfotbollen. – Många har sett att insatsen jag och min förening gör för förortsområdena har gett resultat. De ser jobbet jag gör och det gör mig otroligt tacksam, säger Mohammed. Vilka är det som kommer på nattfotbollen? – Alla åldrar, etniciteter, kön. Oavsett om man har goda kunskaper inom sporten eller är helt ny så är alla välkomna!

Nominerade i kategorin Årets Ungdom var också Thoren Business School-eleven Pontus Nederman för hans företag Define Design och Jenny Öster-Hall för hennes prestationer inom Parajudo/Jujutsu. Örebrogalans motivering för Mohammeds vinst lyder: ”Mohammed dammar av gamla fördomar att ungdomar är trötta och oengagerade. Vecka efter vecka ställer han upp för alla som behöver hjälp eller stöttning i verksamhet och aktiviteter för barn och ungdomar på väster i Örebro. Hans engagemang i nattfotbollen får många ungdomar att ägna tid och energi på goda saker. Mohammed är en förebild i sin strävan att skapa ett bättre Örebro för alla.”