Astar Solna samarbetar med Thoren Business School och Yrkesgymnasiet

Tomteboda blir ett stort utbildningscenter när ThorenGruppen växer så det knakar. När två gymnasiekoncept och Astars vuxenutbildningar nu håller till i samma byggnad kommer fördjupade samarbeten att möjliggöras. Först ut är ett samarbete kring skolmaten, som kommer att lagas av Astar.

Äntligen har gymnasieskolorna Thoren Business School och Yrkesgymnasiet i Solna slagit upp sina portar. Tillsammans med Astar kommer skolorna att dela de helt nyinredda lokalerna i Tomteboda, ett projekt som har planerats en längre tid.

Med så många utbildningar i samma byggnad blir matsalen den viktigaste knytpunkten för alla studenter och kursdeltagare. Nu kommer de som går Astars restaurang- och livsmedelsutbildningar att få chansen att lära sig i ett äkta storkök när de lagar mat till eleverna på skolan.

Francois Kaemmerle, rektor för Astar Solna, har höga ambitioner med samarbetet.

– Elevernas framgång bygger på vilken mat de får, därför lagar vi mat med hög ambition och bra råvaror, berättar han.

– Våra elever som går kockutbildningen får arbeta i skarpt läge i produktionsköket. Det är ett helt nytt kök med nya maskiner som vi tillsammans byggt upp. Thoren Business School och Yrkesgymnasiet Solna är nu en stor del i processen då de är våra fantastiska gäster varje dag, avslutar Francois Kaemmerle.