Att inspirera unga: Oliver Lindmark Skyttes mål är att minska stigman kring mental ohälsa

Trots sin unga ålder föreläser Oliver Lindmark Skytte om mental hälsa, skriver psykologiska böcker, pluggar och är elevkårsordförande på Thoren Business School. Redan som 14-åring började Oliver Lindmark Skytte föreläsa för skolklasser i syfte att uppmärksamma psykisk ohälsa och inspirera till skrivande. Han skriver nämligen även själv psykologiska thrillers – allt för att minska stigmatisering av psykisk ohälsa.

– Jag ser litteratur som en människas fantasi i skriven form och det är fascinerande. Jag har haft turen att få chansen att inspirera unga människor till att börja med litteratur och få utveckla och dela sin fantasi. Jag fick chansen att kunna göra skillnad och jag tog den. Psykisk ohälsa förtjänar att uppmärksammas för att fler ska kunna inse att man behöver hjälp och för att alla ska få den hjälp de behöver, säger 17-årige Oliver.

Otippat nog var Oliver länge ängslig för att hålla presentationer och föreläsningar, men något har hänt under åren på Thoren Business School. Han har lärt sig olika tekniker för att hålla en bra presentation: både visuellt och när det kommer till kroppsspråk, ton på rösten och argumentation. Sist men inte minst har han byggt upp ett självförtroende för att hålla presentationer – en ovärderlig egenskap.

– Jag bryr mig om våra unga och jag vet hur förskräckligt mental ohälsa är. Om jag kan göra något åt det ska jag se till att göra det, säger han.

Oliver drömmer om att i framtiden jobba med ungas mentala hälsa på heltid, och redan nu är han på god väg mot sitt mål. Utöver föreläsandet och skrivandet ser han alltid till att vara ett lyssnande öra för elever som behöver någon att prata med, och dessutom driver han en organisation som jobbar med ungas mentala hälsa.

Företagarfokuset på TBS lockade

Det var till mångt och mycket Thoren Business Schools företagarfokus som lockade Oliver till skolan. Han hade startat sin organisation redan innan gymnasiet, men såg Affärsgymnasiet som rätt steg för att få organisationen att blomma.

– Jag visste att det var en start jag behövde för att till slut nå mina drömmar. På Thoren Business School har jag fått allt det jag önskat samt byggt upp oerhört bra relationer med både elever och personal. Jag är kort sagt väldigt nöjd med mitt val, säger Oliver.

Skulle du rekommendera Thoren Business School till nior som funderar på vilket gymnasium de ska välja?

– Absolut! Jag kan med säkerhet säga att du aldrig kommer att känna dig utanför eller osynlig. Det är oerhört trevlig och engagerad personal med intressanta kurser – och som helhet en fantastisk skolgång.