Bäst i skolsverige på ungt företagande: Flera nya finalplatser för Thoren Business School

3 av Värmlands 10 bästa UF-företag kommer från Thoren Business School. Det står nu klart efter att eleverna bakom dessa belönats med eftertraktade regionfinal-platser i kategorien Årets UF-företag.

Det här är en del i artikelserien om arbetet och människorna bakom ett av Sveriges bästa gymnasium inom entreprenörskap.

Framgångarna fortsätter för Thoren Business School. Kvalomgången i kategorin årets UF-företag för hela Region Värmland har nu avgjorts. Efter tuff konkurrens med flera hundratals företag lyckades Thoren Business School Karlstad knipa hela 3 av de 10 platserna.

Ekonomi Äventyret UF, Tjänstefabriken UF och Mino-Vårdguide UF är vidare till Värmlands UF-mässa. Vinst i den skulle innebära en eftertraktad plats till SM.

– Vi är riktigt stolta över våra duktiga elever, säger skolchefen Catarina Altblom.

Framgångsrikt företagande

Och skolan bör vara stolt då eleverna visat prov på både framgångsrikt och innovativt företagande.

Elin Nordgren och Minna Wendegård Jarnevi bakom Ekonomiäventyret UF arbetar för att tillgängliggöra kunskap om privatekonomi och en ekonomisk hållbar livsstil.

Amanda Petterson och Tindra Sturesson bakom Tjänstefabriken UF lyckas med välskötta uppdrag som bemanningsföretag.

Lily Massoudi bakom Mino-Vårdguide UF uppmärksammas för sin nyskapande hälsoapp.

Eleverna har olika affärsidéer men liknande driv och noggrannhet. Dessa kvaliteter behövs för all typ av entreprenörskap och värderas högt av Ung Företagsamhets jury.

Under regionmässan den 21 februari kommer eleverna ställas inför en ny jury. Då avgörs vilka som får gå vidare till den nationella finalen.

Ekonomiäventyret UF (Elin Nordgren & Minna Wendegård Jarnevi)
Tjänstefabriken UF (Amanda Pettersson & Tindra Sturesson)
Mino Vårdguide UF (Lily Massoudi)