Bäst i skolsverige på ungt företagande: Thoren Business Schools elever bland de främsta i Malmö – uppmärksammas för innovativt företagande

Två UF-företag från Thoren Business School har tagit finalplats i en företagstävling för hela Malmö. Genom hållbara konstinnovationer och en tjänst som ökar jämställdheten kring akademiska förutsättningar har eleverna lyckats imponera stort på juryn. 

Det här är en del i artikelserien om arbetet och människorna bakom ett av Sveriges bästa gymnasium inom entreprenörskap. 

Två UF-företag från Thoren Business School Malmö, Picture This Canvas och Betygboost UF, har nominerats till final i Swedbanks tävling: Bästa affärsidé Malmö stad.

Tävlingen arrangeras i samarbete med Ung Företagsamhet, och syftar till uppmärksamma och belöna de mest innovativa och framgångsrika affärsidéerna bland Malmös 725 registrerade UF-företag under 2023.   

– Vi är otroligt stolta över nomineringen. Det är en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Vi har en stark affärsidé och en produkt som kan göra skillnad, säger eleverna Khalid Maxamed Nuur, Furkan Muhammed Akgul och Ahmad Elhassen bakom Picture This Canvas.   

Företagets tjänst går ut på att kombinera personlig konst med hållbarhet. Genom att använda textilavfall och slängda träbitar från skolor i Malmö kan de omvandla digitala bilder till fysiska tavlor.   

– Det är en ära att få representera min skola på detta sätt. Jag kan knappt vänta till finalen, säger Artin Mohammad Bagher på Betygboost UF.   

Baghers unika företag strävar efter att göra akademisk framgång möjlig för varje elev, oavsett socioekonomisk bakgrund och förutsättningar.

Detta genom en tjänst med en omfattande samling studiematerial, anpassade lektionsplaner och direktkontakt med högpresterande elevmentorer.   

Finalen äger rum den 14 februari.

3 snabba med eleverna:   

Hur känns det inför finalen?   

Picture This Canvas: 
”Vi är laddade. Vi har redan börjat förbereda oss och ser fram emot att presentera vårt företag.”  

Betygboost UF:
”Det känns grymt. Jag kan knappt vänta på att få dela min vision med juryn.”   

Hur är det att jobba med UF på skolan?

Picture This Canvas: 

”Det är lärorikt och utmanande. Vi får testa våra idéer och utveckla affärsmässiga färdigheter. Lärarna ger oss vägledning och möjlighet att tävla, delta i workshops och knyta kontakter med andra företagare i regionen.”   

Betygboost UF: 
”Det är en givande upplevelse. Det uppstår definitivt utmaningar, men att ha stöttande lärare som Stefan Larsson, Anton Cederfeldt Vahlne, Jan Hovler och Sara Iskandarani gör enormt stor skillnad. Deras råd och stöd har hjälpt mig att navigera genom de svårigheter jag stött på och har verkligen uppmuntrat mig att fortsätta utvecklas.”   

Era bästa tips till framtida UF-elever?

Picture This Canvas: 

”Våga testa nya idéer och var inte rädda för att drömma stort. Det är genom misstag som vi lär oss. Ta hjälp av varandra och var öppna för feedback från lärare och vänner. Det viktigaste är att ha roligt och lära sig under resans gång”   

Betygboost UF: 
”Välj ett projekt som ni verkligen bryr er om. Det gör de sena kvällarna och utmaningarna mycket lättare att hantera. Och minst lika viktigt: se till att ni omger er med människor som ni litar på och som delar er passion. Att ha ett pålitligt team runt sig kan göra hela skillnaden.”