Bäst i skolsverige på ungt företagande: vinner 8 av 10 kategorier

I fredags vann Thoren Business School 8 av 10 kategorier i UF-mässan för hela Örebro län. De vinnande företagen får nu en plats till SM.

Det här är en del i artikelserien om arbetet och människorna bakom ett av Sveriges bästa gymnasium inom entreprenörskap. 

Skolans dominans fortsätter. I fredags kammade eleverna hem 80 % av tävlingskategorierna och cementerade återigen skolan som den största representanten för Ung Företagsamhet i Örebro län. 

Skolan segrade i kategorierna:  

  • Årets UF-företag 
  • Årets Hantverk  
  • Årets säljare  
  • Årets monter  
  • Årets socialt hållbara  
  • Årets tjänst  
  • Årets innovation  
  • Årets ekologiskt hållbara  

Eleverna bakom de vinnande företagen visar upp ett brett entreprenörskap med driv, innovation och professionalism. Och de kommer att få fortsätta visa upp sitt företagande på SM i maj. I och med vinsterna är de nu kvalificerade att tävla mot UF-företag från övriga Sverige.  

Skolans vinnare  

Årets UF-företag: Proalg UF – Alexander Karlsson, Felix Granath och Wilma Ericsson
“Vår affärsidé är att utveckla en proteinrik, hälsosam och miljövänlig biomassa från mikroalger. Denna biomassa kan sedan användas i livsmedel som en tillsats för att ge det mer protein. På så sätt kan vi konkurrera ut köttproduktionen och därmed minska dess utsläpp samtidigt som vi gör proteinrik mat billigare.” 

Årets Hantverk: Crochet Design UF – Gry Ahlström och Maja Moberg
“Som en motreaktion till fast fashion vill Crochet Design UF återuppliva en gammal konstform. Vi vill skapa virkade produkter som är lättillgängliga via sociala medier och fysiska evenemang. Våra produkter är framtagna för att skapa kvalitativa hantverk till bra priser för alla åldrar.” 

Årets säljare – Carl Stenmark, Estintore UF
“Vi erbjuder en återanvändningsbar och klimatsmart snabbbrandsläckare, till personer runtom i Sverige för att öka bransäkerheten. Med vår produkt får du stil och säkerhet i samma paket.” 

Årets Monter: Limelight UF – Irma Julher och Linnea Kåberg Wedel
“Vår affärsidé är att hjälpa företag nå nya kunder lokalt genom fysisk marknadsföring på unikt designade utomhusmöbler.” 

Årets Socialt hållbara: Equip UF – Catriona Meehan och Alva Svensson
“Equip UF förser privatpersoner med beredskapskit i tre olika storlekar med produkter som krävs vid en kris eller ett krig. Produkterna kommer att komma med instruktioner för användning. Visionen med Equip UF är att göra krisberedskap lika självklart i hemmet som en brandsläckare. Dessutom vill vi anpassa paketet till dagens mode, den ska vara stilren och neutral. Allt för att göra det mer vardagligt och icke-stigmatiserat att vara förberedd för vad som kan ske.” 

Årets Tjänst: Venuvo UF – Gustav Iggström, Patryk Auguscinski, Theo Fure och Yonis Ibrahim
“Genom en diversifierad tjänsteportfölj med inriktning på digital marknadsföring samt ökandet av digital närvaro strävar vi efter att öka företagets prestation och locka fler kunder.”

Årets innovation: Battery Box UF Chloe Bandek, Melissa Al-Saffar, Noor Halon och Tania Sadeghi.
Vår affärsidé är att skapa förvaringsboxar för elcykelbatterier. Målet är att få fler att cykla och att minska antalet cykelstölder. Genom att placera dessa förvaringsboxar kan cyklister på ett smidigt och effektivt sätt placera batteriet i boxen istället för att behöva gå runt och bära på det. 

Årets ekologiskt hållbara: Limelight UF – Irma Julher och Linnea Kåberg Wedel
“Vår affärsidé är att hjälpa företag nå nya kunder lokalt genom fysisk marknadsföring på unikt designade utomhusmöbler.”