Dublin öppnade portarna till Europa – fler chanser att studera utomlands

Thoren Business School Malmös internationella arbete utökas. Med den erhållna ackrediteringen av Erasmus+ har skolan nu fler möjligheter att erbjuda utlandsstudier.
– Vi kommer kunna skapa fler långsiktiga projekt i Europa, säger skolans internationaliseringsansvarige John Sennström, nyligen hemkommen från ett Erasmus-möte i Dublin.

Med anledning av att skolan nyligen ackrediterats av Erasmus+, vilket innebär fler möjligheter att starta internationella samarbeten, deltog internationaliseringsansvarige John Sennström i ett samarbetsseminarium i Dublin tillsammans med andra lärare från hela Europa. Mötet var oerhört givande och öppnade upp för flera spännande projekt.

 – Jag fick större förståelse för alla möjligheter med Erasmusprojektet och chans att knyta kontakter med andra lärare, berättar John och fortsätter:

– Vi har till exempel skapat möjligheter till framtida samarbeten med skolor från Luxemburg och Litauen.

John berättar att det här är en viktig milstolpe för skolan som strävar efter att ligga i framkant när det kommer till internationell business:

– Det här öppnar upp många möjligheter för våra elever. Vi kan nu skapa fler långsiktiga samarbeten med andra europeiska skolor, erbjuda APL i fler europeiska länder och tillsammans jobba med fler frågor som rör entreprenörskap och hållbart företagande.

Thoren Business School Malmö har sedan tidigare ett utbyte med ett japanskt gymnasium och inledde nyligen ett samarbete med en skola i New Delhi, Indien. John gläds över att projekten blir fler och större, och är taggad att fortsatta det internationella arbetet:

– Vi har en rad häftiga projekt på gång där elever ska få åka ut och upptäcka världen. Det är otroligt nyttigt för eleverna. Bara att komma till ett annat land och möta nya kulturer är en upplevelse i sig, men det hjälper framför allt eleverna att se bortom sitt svenska synsätt och hitta nya lösningar på utmaningarna som vi står inför.