Elias gjorde bra ifrån sig på praktiken och fick extrajobb hos Björklöven

Elias Frithiof levererade verkligen på sin APL. Belöningen? Ett extrajobb hos sitt favoritlag Björklöven!
– Det viktigaste för att få ett extrajobb eller sommarjobb tror jag är att visa framfötterna, komma i tid och göra sitt bästa, säger Elias som läser samhällsprogrammet på Thoren Business School i Umeå.

Sugen på att dryga ut swishkontot genom ett extrajobb?
Drömmer du om ett sommarjobb för att finansiera en utlandsresa eller ett drömköp?
För att lyckas gäller det att göra som Elias Frithiof – att leverera sitt A-game när chansen ges!

Elias har fått extrajobb två gånger om efter en lyckad APL. För två år sedan gjorde han praktik i slalombacken i Agnäs – och fick jobb efter praktiken.
I höstas gjorde han sin APL hos favoritlaget Björklöven – och lyckades så bra att han fick extrajobb även där!
Och ”APL-specalisten” Elias har faktiskt några fina tips på hur man ska göra för att få ett jobb.

  1. Visa framfötterna och visa att du kan och vill jobba.
  2. Fråga om du inte förstår men fråga inte om allt utan våga ta lite egna beslut också.
  3. Om du gör praktik, var trevlig, gör ditt bästa, kom i tid och se praktiken som en rolig tid där du kan utvecklas.

Elias extrajobb hos Björklöven innebär att han är ansvarig för beställningarna som kommer till den populära souvenirshoppen.
– Jag tar hand om beställningarna, plockar ihop det folk ska ha, skriver in på datorn att allt är nerpackat och skickar det vidare. Antingen skickar jag det med PostNord eller så går jag med det till ICA Superteg där man kan hämta ut sina grejer.

Hur mycket jobb blir det för dig per vecka?
– Jag brukar jobba ungefär två dagar i veckan med det här. Ett pass kan vara 30 minuter till två timmar och totalt handlar det om ungefär två till fyra timmar i veckan. Men under december var det lite extra mycket jobb med alla beställningar inför jul.

Vad krävs för att göra ditt jobb bra?
– Man ska vara lite effektiv, kunna följa instruktioner och vara lite organiserad så att man inte blandar ihop beställningarna. Det är ganska basic men man ska kunna hantera att det är lite stressigt och vara noggrann.

Att Elias Frithiof – som läser samhällsprogrammet på Thoren Business School i Umeå med inriktning e-sport – är ett stort Lövenfan märks verkligen.
Han jobbar sedan tidigare som maskot för Björklöven och hans UF-företag är också kopplat mot de gröngula hockeyhjältarna. Snart kommer nämligen Elias egna supporterprylar att säljas i Lövenshoppen!
– Vi har gjort en tröja och en keps som är designad av Lövens lagkapten Fredric Andersson. Den håller på att beställas nu och vi kommer att sälja både tröjan och kepsen i souvenirshoppen, berättar han.

Vill du också hitta ett extrajobb eller sommarjobb under 2020? Här nedan kommer några tips från Thoren Business School!

  1. Prata med din praktikplats – kanske är de i behov av sommarjobbare.
  2. Tänk på att alltid göra ditt bästa under praktiken, då ökar också chansen att du får jobb där senare eller att de kan rekommendera dig till en annan arbetsgivare.
  3. Fråga din familj, vänner och bekanta om de känner någon som behöver en sommarjobbare.
  4. Googla loss! Många stora företag söker sommarjobbare under vintermånaderna för att vara säkra på att ha personal under sommaren. Besök intressanta företags hemsidor och se om det kan vara något för dig.
  5. Skriv ett CV och låt någon med bra koll läsa igenom det. Då kan de se om det är något du behöver förbättra. Du kan sedan skicka ut ditt CV till intressanta företag och butiker. I en del fall kan det löna sig att besöka företaget i person, speciellt om det är ett servicejobb som du söker.