Guldregn för Thoren Business School Örebro på UF-gala – vann 6 av 10 tävlingar

UF-galan i Örebro län blev en succé. I de totalt tio tävlingskategorierna vann unga företagare på Thoren Business School Örebro hela sex pris. Nästa stopp: SM.

Thoren Business School Örebro har ett imponerande CV när det kommer till Ung Företagsamhet. 2021 utsågs skolan till Sveriges bästa UF-skola och ifjol korades skolan till en av hela Europas bästa entreprenöriella skolor. Genom åren har även en rad UF-företag skördat framgångar såväl på regionala som rikstäckande tävlingar.

Årets UF-gala i Örebro var inget undantag. Av de totalt 40 nomineringarna under tävlingen stod UF-företag på Thoren Business School Örebro för 25 av dessa, och i de totalt tio kategorierna kammade TBS-företag hem sex vinster. Dessutom vann skolan titeln Årets UF-lärarlag.

Det kanske mest prestigefyllda priset av dem alla, Årets UF-företag, gick till Alga UF – bestående av Janna Naser, Sally Ismael och William Khzouz. Företagets affärsidé är att samla in alger och omvandla det till isolering i hem och hus – ett hållbart alternativ som bidrar till en grönare morgondag.

– Vi är otroligt lyckliga! Att vinna Årets UF i Örebro var ett mål som alla i företaget kom överens om – det var inget vi förväntade men något vi siktade på. Vinsten är inte bara något som vi kan visa upp och vara stolta över; vi betraktar det som en bekräftelse på att vår affärsidé har hög potential och att det finns människor med mycket mer kunskap om företagande som tror på att vår idé kan bli verklighet och bidra till ett bättre samhälle och varmare hem, säger trion som har ett tydligt mål inför SM:

– Vårt mål är självklart att vinna! Men att få komma till SM öppnar även upp enorma nätverksmöjligheter för oss. Vi tror enormt mycket på vår produkt och vet nu att andra också tror på oss.

Tacksamma för UF-möjligheten på TBS

Trion i Alga UF går Naturvetenskapsprogrammet – ett program som vanligtvis kanske inte direkt kopplas ihop med UF och entreprenörskap, men på Thoren Business Schools Management Program får eleverna chansen att testa sina entreprenöriella vingar.

– Thoren Business School har gett oss möjligheten att få utveckla våra entreprenörsegenskaper fastän vi är naturelever. Det är alltid ekonomiprogrammet man får se men nu valde skolan att ge natureleverna en chans att driva UF och detta är inget vi tar för givet, säger gänget.

Varför tror ni att det gick så bra för Thoren Business School på UF-galan i Örebro?

– Skolan har alltid satsat mycket på att lära eleverna om entreprenörskap och på att hjälpa eleverna med sina UF-företag. Lärarlaget har ett flertal lärare med expertis kring företagande och lärare som strävar efter att hjälpa eleven nå sin fulla potential inom företagande. Detta har i alla fall vi känt av, speciellt av vår lärare Maria Berndtsson som stöttat oss hela vägen och dedikerat mycket av sin tid för att hjälpa oss utvecklas inom företagande på personlig nivå och som grupp.

Nu väntar SM för Alga UF, Euphoria Club UF, Resavie UF, Equit UF och Naifu UF. Finalen går av stapeln i Stockholm 23–24 maj.

Här är alla TBS Örebro-vinnare

Årets UF-företag: Alga UF – Samlar in alger för att omvandla det till hållbar isolering.

Årets tjänst: Euphoria Club UF – Anordnar fester för nejdens gymnasieelever och högskoleelever.

Årets ekologiskt hållbara: Resavie UF – Tillverkar hållbar och nyttig granola av restavfall från ölproduktion.

Årets innovation: Equit UF – Tillverkar värmekläder anpassade för ryttare.

Årets vara: Naifu UF – Säljer stilrena och högklassiga köksknivar.

Årets monter: Lokalmat UF – Driver hemsida där konsumenter kan handla varor av lokala producenter.