Hedda blev årets säljare – får tävla i SM

Eleven Hedda löser med sitt UF-företag ett aktuellt sportproblem. Hon har utnämnts till Årets säljare och får nu en plats till SM. 
– Det har varit ett väldigt roligt år, säger hon. 

Hedda Birch Jensen går ekonomiprogrammet på Thoren Business School Helsingborg. Under det senaste året har hon jobbat hårt som vd och ekonomiansvarig för UF-företaget ReSport UF. Nu får hon ett fint kvitto på det arbetet. Det står nämligen klart att hon tar en plats i årets SM-tävlingar i Ung Företagsamhet. 

Nomineringen kom efter Heddas vinst som Årets säljare i Skånes regionfinal, och innebär att hon får delta i den nationella finalen som äger rum i slutet av maj.

– Hedda är otroligt driven. Hon har goda chanser att ta hem hela tävlingen, säger läraren Henrik Gunnarsson, som följt ReSport UF:s resa.

Löser sportproblem 

ReSport UF rustar upp begagnade padel, tennis- och golfbollar och säljer dem till privatpersoner och företag. Syftet är att skapa en miljövänlig andrahandsmarknad för sportutrustning. 

De pratade med tränare inom idrotterna och fick veta att det finns ett enormt svinn och problem med illegal insamling av bollar. De såg en möjlighet och inledde arbetet. Till en början var det tufft, men när idén tog form flöt det på allt mer. 

– Det har varit ett väldigt roligt år, säger Hedda. 

Extra fokus på UF

Vinsten är ännu ett kvitto på Thoren Business Schools framgångsrika koncept. Under de senaste åren har de satsat extra stort på UF och börjar nu skörda frukterna av det. Utöver priset som Årets säljare tog skolan även hem kategorin Årets Alumninäste. 

– Det är jätteroligt och visar att vi är på god väg mot våra mål, säger rektor Linda Strand.