Hjärtebarnsloppet – ett lopp med stort hjärta

I ett soligt och varmt Karlstad genomförde ca. 300 deltagare Hjärtebarnsloppet 2018. Projektet, arrangerat av Thoren Business School-elever, drog totalt ihop över 50 000 kronor som gör det möjligt för familjer att i sommar kunna resa till Leksands Sommarland.

För femte året i rad arrangerades Hjärtebarnsloppet 2018 i Karlstad. I år har Sara Dahlgren, Jimmie Viding och Gabriella Musan, alla elever på Thoren Business School, haft uppdraget att leda projektet. I dryga 23 grader och under blå himmel tog sig 300 löpare genom den fem kilometer långa sträckan för att samla in pengar till välgörenhet. Det var dels mycket privatpersoner i blandade åldrar som deltog men även många idrottslag var där för att genomföra loppet.

På frågan om hur arbetet och målsättningarna inför loppet sett ut svarar eleverna att de arbetat väldigt mycket på deras fritid med projektet. De har varit i gallerior och skolor för att locka privatpersoner samt hört av sig till många föreningar för att försöka få ett högt deltagande. Detta gav goda resultat och målsättningarna inför arrangemanget var tydliga.

– Vi ville slå förra året, berättar Dahlgren.

De insamlade pengarna går oavkortat till Hjärtebarnsfonden i Värmland och gör det möjligt för dem att göra en gemensam resa som i år är till Leksands Sommarland.

– Det är hotell, middagar och allting sånt där de får träffas och umgås under lika villkor helt enkelt, säger Selinda Östnor biträdande rektor Thoren Business School Karlstad.

Vinnare av loppet blev för andra året i rad Per Alsterdal. Med hans sluttid på ca. 16 minuter slog hans förra årets vinnartid.

– Det känns bra, helt fantastiskt! Speciellt när det är ett sånt här lopp för välgörenhet, det är ändå det viktigaste. Kul att vara med, säger Alsterdal direkt efter målgång.

Tre tips från Alsterdal för att vinna Hjärtebarnsloppet:

Spring lugnt i början
Öka ju längre loppet lider
Känn efter hur kroppen känns och spring efter det