Proalg UF hyllas i TV: “Vi vill revolutionera livsmedelsbranschen”

Proalg UF, representerat av vd:n Wilma Eriksson, uppmärksammades i Nyhetsmorgon för att ha tilldelats Expo Foundations stipendium för innovativa företagsidéer. Företaget är dessutom aktuellt med att tävla om titeln Årets UF-företag i UF-SM.  

Proalg UF är ett av 150 företag från hela landet under våren har kvalat in till SM i Ung Företagande genom att vinna sin regionfinal. De tävlar nu om förstapriset i kategorin Årets UF-företag. 

Inför eventet gick det att se Wilma Eriksson, Thoren Business School-elev och vd för Proalg UF, i Nyhetsmorgon.  

– Vi utvecklar en protein- och näringstillsats av mikroalger som vi vill sälja till livsmedelsföretag, säger hon i inslaget. 

Företagets egentillverkade näringspasta visades upp i inslaget och Proalg UF presenterades som ett av de företag som tilldelats Expo Foundations stipendium på 300 000 kronor. Stipendiet delas ut till innovativa företag i behov av resurser för att kunna förverkliga sina idéer.   

– Vi håller på att forska för att nå en högre mängd protein på en mindre massa mikroalg. Det gör det billigare att extrahera proteinet och klimatpåverkan blir mindre än vid köttproduktion. Stipendiet hjälper oss att möjliggöra detta och testa tillsatsen i andra typer av livsmedel, säger Wilma. 

Här kan du se klippet med Wilma.