TBS-elever hyllas efter volontärresa till Uganda

Fem elever från Thoren Business School i Karlstad är nyligen hemkomna från en fantastisk resa till Uganda. Tillsammans med den ansvariga läraren Helen Burman samlade de in pengar nog för att bygga en ny matsal till Jumbo Junior School i Mbarara.

Helen Burman jobbade på privatskolan Lundsberg innan hon började på Thoren Business School i Karlstad för ett drygt år sedan. Hon hade redan då initierat och åkt på ett par volontärresor med skolan till Uganda. När hon bytte skola tog hon med sig sina östafrikanska kontakter till TBS.

– Jag presenterade min idé och mitt arbete för ledningen här och i år blev det en ren elevresa. Det har varit fantastiskt för mig att få komma till Thoren och upptäcka hur fort allt går och hur otroligt positiva alla har varit till det här projektet, säger hon.

Fem TBS-elever nappade på projektet och var med hela vägen. Kvintetten Jens Emsevik, Filippa Arvidsson, Elin Hansbo Olsson, Rebecka Törnqvist och Albert Vidfeldt bildade sedan en ideell förening, Projekt Uganda, och samlade ihop hela 22 000 kronor som gick till en ny matsal på Jumbo Junior School i Mbarara.

Noterbart är att ThorenGruppen sponsrade resan till ”Projekt Uganda” med

40 000 kronor och sedan betalade de fem eleverna själva resten.

Väl i Uganda började TBS-delegationen i huvudstaden Kampala med studiebesök och föreläsningar på Makerere University Business School, innan de efter en resa västerut till en nationalpark nådde slutmålet – Jumbo Junior School i Mbarara. Där väntade ett par dagar med volontärarbete och skolbesök.

– Eleverna var fantastiska. De höll fanan högt och var goda ambassadörer för både Thoren Business School och för Sverige, säger Helen Burman.

– De hade även med sig fotbollar och spelade fotboll med barnen och fick undervisa i skolan. Sedan tror jag att alla klasser i skolan fått lära sig ”Små grodorna”, de älskar sång och dans i Uganda, säger Helen glatt.

Hon är stolt och glad över den genomförda resan – och när hon blickar framåt, ja då kan hon inte låta bli att drömma lite.

– Jag och Dona Tindyebwa, min kontakt i Uganda, har en tomt där. Tänk att få ställa upp en Thorenskola där, dit lärare från koncernen kan åka och jobba en eller två månader och dit elever kan få åka och volontärarbeta. Det går ju att drömma, säger Helen Burman, eldsjäl och naturlärare på Thoren Business School i Karlstad.