TBS Örebro fortsätter sitt samarbete i Tanzania

Hösten 2016 träffades lärare och rektorer från Thoren Business School Örebro och Kibaha Education Centre i Kibaha för att planera ett samarbete mellan skolorna.

Samarbetet innebär att elever och lärare kommer att besöka Tanzania, och att de senare kommer att besöka vår skola i Sverige. Den 23 september åker 12 elever och 4 lärare från TBS Örebro till Tanzania för att tillsammans med elever och lärare från Kibaha Education Centre utvecklas inom entreprenörskap och lära av varandra genom att ha utbyten inom språk, kultur och entreprenörskap.

Våra elever kommer under två veckor att samarbeta med jämnåriga tanzaniska elever gällande Ung Företagsamhet. Målet är att inom ramen för UF skapa nya företag med rötter i både Sverige och Tanzania.

En del av resan kommer även bestå av att hjälpa till på plats med saker som vi i Sverige kan ta för självklart. Många barn växer även upp i enkla skjul utan de saker eller det säkerhetsnät vi tar för givet.

Även tidningen Örebroar´n har uppmärksammat elevernas projekt. Klicka här och bläddra fram till sida 8 för att läsa mer.