TBS Umeå startar innebandyundervisning

Innebandy på skoltid? Hösten 2019 blir det verklighet på Thoren Business School i Umeå då den nya innebandyundervisningen drar i gång under Thoren Sports Academys flagg.
– Idrotten behöver breddas och det är fantastiskt att vi kan ge fler ungdomar möjlighet att utöva det som de tycker är roligt på skoltid, säger Adam Hansson i Team ThorenGruppen.

22-årige Adam Hansson spelar idag i SSL-strävande Team ThorenGruppen i norra allsvenskan. Under gymnasietiden gick han på Riksinnebandygymnasiet på Dragonskolan i Umeå.

– Jag hade länge som mål att få gå där och det var fantastiskt att kombinera studier med innebandyträningar på dagtid. När du kör extra innebandypass får du tid att träna på specifika detaljer som teknik och skott men du har även bra och utvecklande lagträningar, säger han.

När ThorenGruppen hösten 2019 drar i gång sin innebandyundervisning på TBS i Umeå är tanken inte att konkurrera med befintliga innebandyutbildningar i stan. Den nya utbildningen riktar sig till bredden – och det är inte bara innebandyn som är i fokus.

– Det är hur bra som helst. Idrotten och innebandyn behöver breddas och det är fantastiskt att vi kan ge fler ungdomar möjlighet att utöva det som de tycker är roligt på skoltid, säger Adam Hansson.

Rektorn Stefan Karlsson om tankarna bakom det nya konceptet:

– Alla kan inte bli elitspelare. Om vi kan bidra till att någon fortsätter att spela på division II-nivå och att idrotta även i vuxen ålder, samtidigt som de får en bra utbildning, ja då känner vi att vi har lyckats. Eleverna får även med sig andra verktyg som man kan ta med sig in i vuxenvärlden och arbetslivet, vi försöker bygga ett modernt helhetskoncept, säger Stefan som betonar idrottens kontaktskapande roll och att det faktiskt kan vara en väg in i arbetslivet senare.

Innebandyn blir ett individuellt val på TBS med tre träningspass på skoltid per vecka.

Meriterade Tomas Hugosson-Wallgren, klubbchef för Team ThorenGruppen SK och tidigare TTG- och Iksu-tränare, blir ansvarig för innebandyundervisningen. Till en början är innebandyvalet mest riktat till ekonomi- och samhällsprogrammet.

Den nya innebandyutbildningen ryms inom Thoren Sports Academy-konceptet, där du ges möjlighet att träna på dagtid oavsett idrott samtidigt som du lyckas med dina studier.

 

Klicka här för att läsa mer om satsningen.