Teg SK och Thoren Business Schools hockeygymnasium inleder samarbete med PolarCool AB

PolarCool har erhållit en första order om 1 st PolarCap® System från ThorenGruppen AB och som ska installeras på Thoren Business School och Tegs SK:s hockeygymnasium i Umeå. Beställningen är ett första steg i samarbetet mellan PolarCool och ThorenGruppen med syfte att aktivt jobba för att säkerställa bästa möjliga arbetsmiljö för eleverna på hockeygymnasiet i Umeå.

Systemet är en ”kylhjälm” vars syfte är att genom kylning av huvud och hals sänka temperaturen i hjärnan och därmed minska effekterna av kraftiga huvudsmällar. Något som hittills dessutom visat sig förkorta skaderehabiliteringstiden avsevärt för drabbade individer.

– Det är ingen hemlighet att antalet hjärnskakningar ökat inom ishockeyn och för oss är det viktigt att ta hand om våra elever i alla avseenden, inte minst genom att aktivt engagera oss och arbeta tillsammans för att höja spelarnas säkerhet. Jag är övertygad om att fler klubbar kommer följa vårt exempel, säger Tomas Sandlin, ansvarig för Thoren Business School och Tegs SK:s hockeygymnasium.

Avtalet innebär också att ishockeyföreningen Tegs SK:s representationslag på senior- och juniorsidan kommer att kunna använda systemet.

Före detta elithockeyspelaren Erik Andersson med två SM-guld och med närmare 500 SHL-matcher på meritlistan tvingades själv avsluta hockeykarriären efter upprepade hjärnskakningar. I och med sitt engagemang i PolarCool ser Erik fram emot samarbetet för att höja spelarnas säkerhet.

– Det är så klart glädjande att Thoren Business School i Umeå väljer att bli första skolan i Sverige med att tillhanda PolarCap system till sina hockeyelever. Jag ser detta som en naturlig del i vår ambition göra det säkrare för våra ungdomar att spela ishockey och både hoppas och tror att fler kommer att ta efter och på allvar visa att de jobbar aktivt med och mot problemen med huvudskador inom hockeyn, säger han.