Thea tar SM-guld i butikssälj 

Thea Sjöholm brinner för service och kundmöten. Hennes stora engagemang resulterade i vinst i kategorin butikssälj på Yrkes-SM i Karlstad. Nu stundar studenten och nya utmaningar. 

Thea Sjöholm går sista året på försäljning- och serviceprogrammet på Thoren Business School i Örebro. På Yrkes-SM i Karlstad visade hon att hon är en kreativ person som brinner för kundmötet. Hennes engagemang och kompetens utmärkte sig så pass att den resulterade i en förstaplacering.  

– Det kändes overkligt när de ropade upp mitt namn. Jag blev otroligt glad, säger Thea. 

Att delta i Yrkes-SM innebär en möjlighet för ungdomar att få tävla inom sin yrkesinriktning. För Thea, som tävlade inom kategorin butikssäljare, gick tävlingen ut på att lösa utmaningar som kan uppstå i en butik. Hon fick både testa rollen som säljare och som butikschef under tävlingens gång.  

– Det är en otrolig upplevelse. Evenemanget är enormt och till en början var det överväldigande. Efter hand slappnade jag av och slutade tänka på juryn och publiken. Det är som en vanlig dag på jobbet och det är inte teater, utan det ska vara genuint och äkta, säger Thea. 

Resan mot SM-finalen startade när läraren Maria Berndtsson rekommenderade henne att skicka in en ansökan till tävlingen. Ansökan följdes av en videointervju och därefter möjligheten att tävla inför en jury i Göteborg. På tävlingarna i Göteborg placerade hon sig som topp tre, vilket innebar en kvalificering till finalen.  

– Det var en lärorik upplevelse och jag har fått knyta nya vänskapsband. Marie har följt mig under hela resan och har varit ett enormt stöd. 

Driver eget spa 

Efter att tävlingarna avrundats i och med SM-vinsten väntar studenten för Thea och ett nytt kapitel inleds. Hon ser tillbaka på sin tid på Thoren Business School så här:  

– Jag är en kreativ person och uppskattar att inte bara sitta i klassrummet, så utbildningen passar mig perfekt. Just nu arbetar vi till exempel med förberedelserna inför en fashionshow och jag försöker njuta av sista tiden. Jag kommer att sakna skolan och lärarna. 

Vid sidan av studierna driver Thea på egen hand Sågbladets spa i turistorten Nora. Via företaget hyr hon ut en spalokal till privatpersoner som vill fylla på med energi samt till företag som vill anordna event. Efter studenten planerar hon att fortsätta arbetet med att utveckla företaget.  

– Det har redan blivit mycket större än vad jag tänkt mig. Jag trivs väldigt bra med att nätverka och etablera lokala samarbeten. 

I framtiden drömmer hon även om att ge utrymme åt sitt stora inredningsintresse genom att öppna en inredningsbutik.  

– Då får jag möjlighet att arbeta nära kunden och vara kreativ. Jag vill hitta ett unikt erbjudande som inte redan finns.