Thoren Business School Helsingborg utsågs till Sveriges bästa UF-skola

Thoren Business School Helsingborg är Sveriges bästa skola på att jobba med entreprenörskap bland eleverna.
– Vilken härlig överraskning, det är fantastiskt kul att vi får en bekräftelse på att vi arbetar rätt, konstaterade läraren Madeleine Nilzon, lärare på skolan.

När SM i Ung Företagsamhet (UF-SM) avgjordes på Älvsjö-mässan i Stockholm kunde Thoren Business School kvittera ut förstaplatsen.

– Det betyder jättemycket för oss och våra elever och vi har fått det här priset tillsammans. Framförallt är det ett bevis på att vi jobbar rätt. Ett av våra mål har varit att vi ska ha fokus på UF och att vi ska integrera våra ämnen med UF-processen, säger Madeleine Nilzon.

Priset Årets UF-skola delades ut av Visma Spcs utbildningsansvariga Lotta Krondahl och Martin Augustine, och består av bland annat reklamtid värd en kvarts miljon kronor hos TV4 i samarbete med mediebyrån Scream.

Juryns motivering till bästa UF-skola, Thoren Business School Helsingborg, löd så här;“Årets UF-skola har på ett bra sätt visat att de uppnår alla kriterier som efterfrågas. Särskilt utmärks skolan genom sitt helhetstänkande kring Ung Företagsamhet. Samtliga program är involverade genom såväl kursutbud som externa möjligheter att nätverka med näringsliv. Inför framtiden planeras ännu mer ämnesintegrering och internationalisering av programmet. Skolan har under året som har gått öppnat upp för möjligheten att eleverna ska praktisera i tre veckor hos sin rådgivares företag – en möjlighet som visar på långsiktig vision då det kommer vara till stor nytta för eleverna som deltar i Ung Företagsamhet”.