Thoren Business School svenska mästare igen

Thoren Business School levererade för tredje året i rad ”Årets säljare” när SM i Ung Företagsamhet avgjordes på Stockholmsmässan i Älvsjö. Örebro-eleven Jaspreet Gill, Peelpolish UF, var ett självklart val för juryn.

Själv var hon smått chockad över den prestigefulla utnämningen.

– Jag måste sova på saken, jag kan knappt fatta att jag är den bästa säljaren i Sverige, sa hon överlycklig efter segern.

Titeln Årets säljare har närmast prenumererats av elever från Thoren Business School där Sofia Fors vann 2015 följt av Theo Pokorny 2016. I år blev det tredje raka segern när Jaspreet Gill kvitterade ut titeln.

– Fantastiskt. Jag har fått massor av support från mina lärare och min familj på den här resan, ni vill jag vara sova och njuta av den här känslan, konstaterade hon.

Företagsidén som hon och hennes kollega Enesa Muratovic utvecklat är lika enkel som genial. De har tagit fram ett flytande skydd som man lägger runt nageln för att skydda den från nagellacksrester. När detta torkar blir det som en skyddande tejp som går att dra av tillsammans med allt nagellack som kom utanför.

Vilka faktorer gör dig till den bästa säljaren?

– Jag tror jag intresserar mig för kunden, tar reda på hur behovet ser ut och ställer de rätta frågorna plus att jag också avslutar kundkontakten på bästa sätt.

Juryns motivering löd;

”Årets säljare har en röd tråd i sin försäljning och fångar upp kunden snabbt genom en bra och självsäker behovsanalys. I stenhård konkurrens stack säljaren ut och tog snabbt till sig av juryns feedback. Säljaren är strategisk, målmedveten och noggrann med en tydlig säljprocess och ett bra avslut. En utomordentlig polerad säljare med bra finish och stor potential. Detta är Sveriges bästa säljare och juryns självklara val.”

Extra glädjande är också det faktum att Thoren Business School, med tydlig inriktning att utbilda framtidens affärsmän och affärskvinnor, vunnit den prestigefulla titeln tre år i rad, vilket är ett rejält kvitto på gymnasiekonceptets höga kvalitet.

– Vi har sedan starten 2006 arbetat in ett tydligt koncept för Thoren Business School, ett affärsgymnasium där vi vill forma framtiden entreprenörer genom ungt företagande och självklart blir sådana här utmärkelser ett stort erkännande och ett gott betyg för oss, säger Fredrik Castell, verksamhetschef, Thoren Business School.