Thoren Business School Umeå startar e-sportutbildning hösten 2017

Thoren Business School Umeå startar e-sportutbildning till hösten. Eleverna kommer erbjudas att läsa e–sport och Counter Strike GO.
– Vi kan inte längre blunda för den enorma framväxt som e-sporten har i Sverige och därför vill vi nu erbjuda den här unika chansen att utöva sporten på gymnasienivå, säger Fredrik Castell, verksamhetschef för Thoren Business School.

E-sporten växer så det knakar, siffrorna visar på 10-12 procent varje år, och i somras gick e-sporten om all traditionell sport i antalet tittare i konkurrens med stora evenemang som fotbolls-EM och sommar-OS.

Den framväxande industrin kring e-sport skapar enorma möjligheter att kombinera företagande och företagsamhet inom Affärsgymnasiets koncept med själva sporten.

I Sverige finns några av det bästa spelarna i världen i CS GO (Counter Strike) och nu vill Thoren Business School hjälpa fler att uppfylla sina drömmar genom att ta sitt eget spelande till en ny nivå och förhoppningsvis nå den internationella scenen och lyckats få kontakt med de högsta ligorna i världen.

– Vi vill vara en hjälpande hand till de spelare som drömmer om att bli professionella i CS GO och tävla mot de allra största i världen, säger Fredrik Castell.

De elever som väljer att läsa e-sport kommer ha lektioner med meriterad coach och få eget klassrum att spela i med datorer av högsta klass, ingå i skollaget och tävla på Dreamhack.

– Det här blir en unik satsning på gymnasienivå, vi blir en av få skolor norr om Stockholm och efterfrågan på den här typen av utbildning är enormt stor. Det går inte att blunda för sportens enorma expansion och därför kommer vi nu erbjuda en kombination av gymnasie- och e-sportutbildning där eleverna får en chans att utvecklas i sitt spelande med 2-3 lektioner i veckan, säger Castell.