Thoren Sports Academy gör det möjligt för Fanny och Frida att uppfylla sina drömmar

Frida Furst och Fanny Norin brinner för tennis och har båda SM-medaljer på meritlistan. Tack vare Thoren Sports Academy kan de nu satsa fullt ut – både på tennisen och på studierna.
– Skolan ger oss möjlighet att uppfylla våra drömmar, säger Frida Furst.

Thoren Sports Academy ger eleverna på Thoren Business School möjlighet att satsa på både idrott och en förstklassig utbildning. Duon Frida Furst och Fanny Norin kombinerar studier på ekonomiprogrammet på TBS med elitsatsning på tennis – och där är TSA en viktig komponent.

– Samarbetet mellan tennisen och skolan är jätteviktigt för att vi ska kunna åka i väg och inte missa skolan, säger Frida.

– Med träning, fys, förberedelser, stretch och allt så lägger vi runt 20 timmar per vecka på tennisen. Jag hade först inte tänkt välja Thoren Business School men sedan fick jag höra om Sports Academy och det gjorde att jag ändrade mig, säger Fanny.

Tennistalangerna från Stockholm – som båda har SM-medaljer på meritlistan – är båda väldigt nöjda med sitt val av skola.
– Skolan ger oss möjlighet att kunna uppfylla våra drömmar, säger Frida.

Samtliga TBS-skolor erbjuder Thoren Sports Academy och det nyttjas i dag av ungefär 80 elever i vitt skilda idrotter runt om i Sverige.
– Det är ett spännande koncept som vi tittar på att bygga ut ytterligare med aktiviteter, samarbeten och i antalet elever. Samarbetet sker ju i nära samarbete med de föreningar som eleverna tillhör och det är nyckeln i upplägget, säger Fredrik Castell, verksamhetschef för Thoren Business School, som ser flera fördelar med konceptet.

– Den stora vinningen är att vi kan erbjuda elever som inte tar sig in på NIU en möjlighet. Ungdomar kan ju blomma ut när de är 18 även fast det inte ser ut så när de är 15-16. Sedan är många idrottssatsningar i skolan riktad mot lagidrotter, via TSA får även individuella idrottare en chans att kombinera gymnasiestudier med en idrottssatsning, säger Fredrik Castell.