Yrkesgymnasiet och Thoren Business School Örebro samlade in 160 000 kr till krigets barn

Yrkesgymnasiet och Thoren Business School Örebro samlade in 160 000 kronor till Musikhjälpen.

– Ett fantastiskt samarbete mellan eleverna för en enormt viktig sak. Vi är så stolta över vår insats och att vi kunde bidra med så mycket, konstaterade Ebba Feldt kommunikatör på TBS Örebro.

Musikhjälpen gjorde succé förra veckan med sin livesändning från Stortorget i Örebro. Tillsammans med radiohjälpen samlades det in drygt 49 miljoner kronor. Yrkesgymnasiet och Thoren Business Schools gymnasieelever bidrog med deras mått mätt fantastiska 160 000 kronor.

Årets tema på Musikhjälpen var ”Alla barn i krig har rätt att gå i skola” och för Örebroeleverna på YG och TBS var engagemanget för insamlingseventet stort. Varje dag serverade dom mat i den matstuga som Yrkesgymnasiet byggt till Musikhjälpen parallellt med en rad olika aktiviteter, allt med ändamålet att samla intäkter till Musikhjälpen.

– Eleverna hade bland annat en bytardag med auktion och dessutom en UF-mässa till förmån för krigets barn, säger Ebba Feldt och berättar om elevernas kreativa förmåga att samla in pengar.

– Eleverna gick även runt med bössor på stan och samlade in pengar, sålde kramar och spred kärlek. Detta enorma engagemang resulterade i att cirka 160 000 kr kunde överlämnas till Musikhjälpen, vilket så klart gjorde oss väldigt glada.

De båda skolorna har arbetat med projektet under de senaste månaderna och fått ansvara från planering till genomförande, något som går hand i hand med det verklighetsnära lärandet.

-Att arbeta med Musikhjälpen har varit en riktigt häftig resa, eleverna har löst alla problem längs vägen och projektet har gett oss alla, både elever och lärare, en otrolig erfarenhet, säger Henrik Arnesten, stolt lärare från Thoren Business School Örebro.