Drömmen om prao i USA blev sann

Thoren Framtid har haft ett tätt samarbete med Kansas State University i USA sedan 2014. Svenskfödda Lotta Larson är professor i pedagogik där och hennes elever coachar de svenska eleverna via nätet som en del av utbildningen. När professor Larson besökte Thoren Framtid hösten 2018 fick niondeklassarna Emmy Annetun, Filippa Hedenfalk-Jonsson och Ella Sjöberg en idé. De ville göra sin prao på universitet i USA.

Ett halvår senare var drömresan ett faktum. De bodde hemma hos professor Larsons familj, de fick guidade turer på universitet, höll en föreläsning, gick på baseboll och upplevde den unika atmosfären på campus. Tillsammans med engelskaläraren Ola Brorson och biträdande rektor Karin Söderqvist fick tjejerna uppleva tio oförglömliga dagar i USA.

Thoren Framtids samarbete med Kansas State University kommer att fortsätta. Målet är att lärarstudenter från USA ska komma till Växjö för praktik i Sverige och att fler elever från Thoren Framtid ska få möjlighet att åka till Kansas för att få uppleva ett amerikanskt collegeliv.

Men redan nu har samarbetet skapat minnen för livet – det för tre tjejer som fick sin amerikanska praodröm uppfylld.