En ljus framtid för Stockholms yngsta invånare – Thoren Framtid Långbropark slår upp dörrarna

Det är med stor glädje och stolthet som vi kan meddela att vår nya förskola Thoren Framtid Långbropark äntligen har öppnat sina dörrar!

-De första barnen skolas in och förskolan fylls med lek, skratt och lärande. Jag vill tacka alla som varit med att skapa dessa fantastiska lärmiljöer! Här kommer barn och pedagoger att trivas, växa och utvecklas, säger skolans rektor Jaana Kivikangas som även är rektor på Thoren Framtid Gustavsberg förskola.

Thoren Framtid Långbropark ligger i den vackra Långbroparken, ett stenkast från Fruängen centrum. Förskolan börjar sin resa tillsammans i liten skala, med en barngrupp på 7 barn och 2-3 pedagoger. Det ger förskolan möjlighet att växa organiskt och skapa en stark gemenskap, samtidigt som de har kapacitet att expandera och rymma upp till 85 barn.

Förskolan är belägen i den historiska Stora Mans-byggnaden, som en gång i tiden tjänade som vårdavdelning för manliga patienter mellan 1910-talet och slutet av 1970-talet, då hela Långbroparken med dess byggnader utgjorde ett sjukhus. Numera rymmer fastigheten både skolverksamhet och musikstudios, och tidigare nyttjades lokalerna av Thoren Framtid Telefonplan för träslöjd, syslöjd och målarstudios.

Föräldrar och barn välkomnas nu till denna moderna förskola som kombinerar tradition med framtidens pedagogik. Med rektor Jaana Kivikangas i spetsen och ett team av engagerade pedagoger ser Thoren Framtid Långbropark ut att bli en plats där barn och pedagoger trivs, växer och utvecklas tillsammans.