Succéstart på fjällprojektet – 500 besökare under premiären

Under 10 vårhelger i sträck håller eleverna i årskurs 7 på Thoren Framtid Kiruna Vargen öppet en stuga på fjället Ädnamvaara för att samla in till klassens reskassa. Årets upplaga av friluftsprojektet fick en succépremiär då besökare vallfärdade till utflyktspärlan.

Den starka friluftsprofilen har genomsyrat hela Thoren Framtid Vargens arbete sedan starten. Ett av friluftsprojekten som länge legat skolan varmt om hjärtat är deras samarbete med Friluftsfrämjandet för att hålla skidspår och en stuga på fjället Ädnamvaara öppet under vårvintern. Arbetet tjänar två syften: att samla in till elevernas reskassa samt främja en aktiv utomhuslivsstil hos Kirunaborna.

Nu har årets upplaga av projektet startat. Under 10 vårhelger i sträck säljer eleverna i årskurs 7 med stöd av sina föräldrar dryck och fika i stugan.

Ädnamvaara är ett uppskattat utflyktsmål för de som går på skidor eller åker skoter. Att få njuta av fjälluften, värma sig med det nybryggda kaffet och kaminen i stugan samt prata med de andra besökarna är något Kirunaborna värdesätter. Detta blev extra tydligt under öppningshelgen som var en riktig succé. Under premiären med start den 25 februari kom cirka 500 fikagäster på besök för att få en härlig paus i sitt turande.

– Vi är jättenöjda med starten! Arbetet med att hålla stugan öppen känns extra belönande med en så stor uppslutning och uppskattning av Kirunaborna, säger biträdande rektor Maria Lejerbäck Svensson, som nu blickar framåt mot fler härliga vårvinterhelger på fjället.