Thoren Framtid i Växjö och Ljungby får grönt ljus av Skolinspektionen

Strax innan sommaren fick Thoren Framtid grönt ljus av Skolinspektionen på tre skolor. Nu är ytterligare två skolor klarmarkerade och helt utan anmärkning i den pågående tillsynen. Växjö och Ljungby-skolorna uppfyller därmed samtliga krav inom de områden som har granskats.

I slutet på juni kvitterade tre enheter; Thoren Framtid Hässleholm, Thoren Framtid Karlshamn och Thoren Framtid Falkenberg helt godkända tillsynsbeslut av Skolinspektionen. Även Thoren Framtid Växjö och Thoren Framtid Ljungby levererade felfritt inom områdena, undervisning och lärande, trygghet, studiero och kränkande behandling samt styrning och utveckling av verksamheten.

– Det här är ett tydligt kvitto att vi har jobbat hårt tillsammans med vår personal, jag känner stor stolthet att vår verksamhet håller hög kvalitet och att vi nu också får ett kvitto på det, konstaterar Katja Schönbeck, rektor på Thoren Framtid Växjö.

– Vi har en fantastisk personal som jobbat länge tillsammans. Det är tufft slit och hårt arbete för att upprätthålla den höga kvaliteten på skolan. Vi har lagt ner mycket tid, framförallt på trygghet och studiero och det här positiva beslutet visar att det varit värt det, säger Isac Lagerbielke, rektor på Thoren Framtid i Ljungby.

Skolinspektionen har under våren genomfört tillsyn på Thoren Framtid AB. Hittills har sju skolor granskats och fem är helt utan anmärkning, vilket är ett kvitto att grundskoleverksamheten inom utvecklingsföretaget ThorenGruppen, levererar hög kvalitet.