Ola Rönnqvist ny operativ chef för ThorenGruppen AB

Ola Rönnqvist från Piteå blir ny operativ chef för utvecklings- och utbildningsföretaget ThorenGruppen AB.
– Det ska bli oerhört inspirerande att få följa med på den här resan, ett företag som växer så här fort är alltid spännande, berättar 52-åringen.

Ola har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom norrländskt näringsliv bland annat som näringslivschef i Piteå, sex år som vd för familjeägda Polarbröd och tre år som vice vd för Sparbanken Nord.

I karriär-bagaget finns också en rad styrelseuppdrag inom flera olika genrer, men nu ger han sig för första gången in i utbildningsbranschen.

Han känner ingen oro, trots att han är saknar erfarenhet i skolvärlden.

– Jag har ingen rädsla för att jag är ny i branschen. Alla saker som jag ställts inför har sina speciella utmaningar, det handlar mycket om att veta vilka frågor som viktiga och jag ska försöka vägleda våra medarbetare i den kultur som skapats genom åren. Jag ser fram emot att bli en del av Thoren-familjen, säger Rönnqvist.

Ägaren och vd:n Raja Thorén välkomnar rekryteringen.

– Nu blir vi fler som delar på arbetsbördan. Jag kommer nog arbeta lika mycket som förut, men förhoppningsvis mindre i den dagliga verksamheten så jag kan fokusera på framåtskridande saker och skapa nya affärer, säger Raja Thorén.

ThorenGruppen är inne i ett gynnsamt läge sedan de kvalitetssäkrat sina gymnasieskolor i den övergripande tillsynen av Skolinspektionen. I fredags fick man dessutom etableringstillstånd för sex nya skolor.

– Ola kommer in i ett perfekt läge där vi enbart kan kika framåt och växa vidare, säger Raja Thorén.

Frågor besvaras av Ola Rönnqvist, 070-663 69 70