Emil Risberg tilldelas Thoren Innovation-stipendiet

Flooballzone och ThorenGruppen AB har tilldelat Emil Risberg stipendiet Thoren Innovation.
– Stort tack. Det här var verkligen en härlig överraskning, säger Emil Risberg

Emil Risberg tilldelas Floorballzone och ThorenGruppen ABs stipendie Thoren Innovation med motiveringen:

”Emil har under en lång karriär inom innebandyn både som tidigare spelare samt coach på elitnivå visat att han har en stor passion för sporten. Genom sitt arbete på nationell och internationell nivå senaste åren har han haft modet att skapa en ny utvecklingsmodell för Svensk innebandy och därigenom också kunnat visa på kraften i ett livslångt idrottande där man ska kunna utöva sporten under en hel livstid efter sin egen nivå och förutsättningar

Grattis Emil Risberg! Klassik fråga, hur känns det?

– Stort tack. Det här var verkligen en härlig överraskning.

Du är den andra personen (förra året tilldelades Kristina Landgren stipendiet) som tilldelas Thoren Innovation Scholarship. Varför tror du att att du vinner detta?

– Det är en väldigt bra fråga. I tror det är för att jag har gjort något som människor tycker om och uppskattar.

Vad är ditt bästa råd för att följa sin dröm och vision?

– Det är att det tar tid och att du måste ha tålamod, men om du klarar av det så är allting möjligt. I tror också att bör följa din passion i livet.

Som stipendiat har du fått äran att ha en egen krönikeplats där du kan skriva inlägg om dåtid, nutid och framtid. Är det något som du såhär direkt kommer på att du vill lyfta och skapa en debatt kring?

– Oh, det kommer bli svårt att välja några få ämnen då det är så mycket som jag skulle vilja diskutera och debattera. En sak som kan göra mig arg och ibland besviken är när det är system och strukturer som hindrar unga killar och tjejer att följa deras drömmar. Alla kan inte landslagsspelare eller spela i SSL men födelsedatum eller vart man är född ska inte spela någon roll för att du ska ha en bättre chans att nå dina mål. Det är så det är idag, mer än någonsin.