Lena Sandlin blir ny t.f operativ chef i ThorenGruppen

ThorenGruppens COO, Ola Rönnqvist, avslutar sin anställning i företaget på grund av hälsoskäl. Lena Sandlin blir ny tillförordnad operativ chef (COO).

Ola Rönnqvist började sin anställning hos ThorenGruppen i september 2016 och kom till uppdraget med mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom norrländskt näringsliv. Bland annat som näringslivschef i Piteå, sex år som vd för familjeägda Polarbröd och tre år som vice vd för Sparbanken Nord.

– Ola har gjort ett fantastiskt arbete och det är enormt tråkigt att han lämnar oss. Samtidigt har jag respekt och förståelse för hans beslut, säger företagets vd Raja Thorén.

– Jag är tacksam för min tid i företaget, men tyvärr har mitt hälsoläge gjort att jag känt att jag vill välja en annan väg i livet framöver, säger Ola Rönnqvist.

Vad är du mest stolt över efter dina år i företaget?

-Att jag lyckas implementera tydliga strukturer och att jag i allra högsta grad varit delaktig i företagets expansiva utveckling och tillväxt.

Lena Sandlin tar nu över rollen som COO. Hon kommer närmast från en tjänst som politisk sekreterare till Umeås kommunalråd Hans Lindberg. Hon anställdes av ThorenGruppen strax efter årsskiftet. Med sin erfarenhet som riksdagsledamot under 10 år (S) samt fullmäktigeledamot och nämndsordförande i Umeå kommun har hon en gedigen politisk bakgrund
Hon har även varit med och byggt upp Idrottshögskolan vid Umeå universitet och innehaft tjänsten som politisk chefredaktör vid Västerbottens Folkblad och har även erfarenhet av näringslivet då hon under några år var vice VD i MXL-koncernen.

– Jag är imponerad av hur ThorenGruppen ständigt är i utveckling genom att företaget går sin egen väg och utmanar det traditionella. Jag uppskattar dessutom det engagemang företaget uppvisar för att bidra till samhället i både stora och små frågor, säger Sandlin.