Sofia Henderup Larsson ny vice vd för ThorenGruppen

Styrelsen för ThorenGruppen fortsätter att stärka ledningen genom att rekrytera Sofia Henderup Larsson till posten som vice vd. Henderup Larsson är i dag utbildningschef i Vellinge kommun med ansvar för utbildningsformerna förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Sofia har över tjugo års erfarenhet som lärare och skolledare i både fristående och kommunala skolor och är utbildad lärare och rektor.

– Jag är mycket glad att vi har kunnat rekrytera Sofia Henderup Larsson och därmed får tillgång till hennes gedigna erfarenhet av skola och utbildning. Att Sofia går till en operativ roll hos ThorenGruppen betyder att vi snabbare kommer att kunna stärka upp styrningen av koncernen och tillhandahålla en kvalitetssäkrad utbildning, säger Fredrik Geijer, ordförande för ThorenGruppen.

Han fortsätter:

– Tillsammans med vd Ester Alavei får vi nu ett beprövat professionellt team, som tidigare visat att de kan lyfta en skolverksamhet, på plats. Deras gemensamma arbetshistorik är en stor tillgång för att hantera de kvalitetsbrister som Skolinspektionen påpekat. Tillsammans får de det tydliga uppdraget att se till att det bedrivs en kvalitativ utbildning på samtliga av våra enheter.

Efter att Skolinspektionen riktat allvarlig kritik mot ThorenGruppen pågår nu arbetet med att förbättra styrningen av bolaget. Inte minst genom rekryteringen av nya ledningsfunktioner men också genom att en ny styrelse med lång erfarenhet av både utbildning och offentlig förvaltning tillsatts.

– Det är en stor utmaning att säkerställa kvalitativ drift av en stor utbildningsorganisation som ThorenGruppen. Men genom stärkta rutiner, nya processer, självkontroll och bättre genomförande kommer vi kunna få det att hända. Jag ser också fram emot att åter få arbeta ihop med ett flertal utbildningsproffs som jag vet alltid har elevernas bästa för ögonen, säger Sofia Henderup Larsson, tillträdande vice vd, ThorenGruppen.

Sofia Henderup Larsson tillträder sin nya tjänst senast den 1/9.