ThorenGruppen AB delar ut priset till ”Årets unga stjärnskott” på Handelsgalan i Umeå

ThorenGruppen AB delade för andra året i rad ut priset till ”Årets unga stjärnskott” på Handelsgalan.

En närmast chockad Markus Johansson, Fr To Go AB/The Honeycomb AB, fick kliva upp på scenen och ta emot utmärkelsen.

– Det här priset ger energi till vår nyöppnade verksamhet och betyder massor för mig, konstaterade han.

ThorenGruppen stod redan ifjol bakom samma utmärkelse, då med unga Marielle Isaksson från Gloss Cosmetics som pristagare. Den här gången premierades en 29-årig Umeå-kille med känsla för smak och form. För ganska exakt ett år sedan slog Honeycomb – som levererar yoghurt med olika tillbehör – upp portarna i MVG-gallerian.

ThorenGruppen som står bakom priset Årets unga stjärnskott hade följande motivering;

”Att ha modet att våga starta något nytt. Att ha kraften att ta sig framåt oavsett utmaningar på vägen. Att ha passionen och hjärtat att ge sitt allt för att lyckas. Pristagaren har med framåtanda, kreativitet och noggrannhet startat en verksamhet som förgyller Umeå med sin välsmakande produkt. Personen är fortfarande i början av sin karriär men han har redan visat innovation genom att införa ett koncept som är helt nytt för Umeå. Han följer sin dröm och är en inspirationskälla för alla unga företagare.”

Konceptet med färsk frysen yoghurt är inte nytt globalt sett, men i Umeå var han först att lansera det som ett renodlat butikskoncept.

– Utomlands är det inget nytt, men jag har valt att satsa hårt på bra råvaror och produkter utan färgämnen och där skiljer vi oss mot konkurrenterna, berättar Johansson.

Satsningen visade sig överträffa hans förväntningar och målsättning med råge och öppningsstarten på verksamheten har redan omsatt 2,8 miljoner kronor vilket var en bra bit över det budgeterade målet på drygt två miljoner kronor.

Han har långt erfarenhet inom livsmedelsbranschen, inte minst efter sju år på Ica Kvantum där han bland annat hann med att jobba som kolonialansvarig.

Han tvekade aldrig att starta och driva eget när han fick chansen.

– Jag ser aldrig några problem, utan bara möjligheter, säger han och tillägger;

– Jag är helnöjd med premiäråret och starten av det här konceptet är bara första steget av vad jag vill göra. Jag vill bygga fler butiker i Umeå, berättar Johansson som i och med utmärkelsen på lördagens Handelsgala fick en rejäl skjuts framåt för 2016.

– Jag blev chockad att jag fick priset. Jag hade ingen aning att jag var aktuell. Men priset är enormt betydelsefullt för mig och nu ska jag driva vidare mot nya utmaningar, konstaterade ”Årets ungs stjärnskott”.