ThorenGruppen delade ut priset till ”Årets unga stjärnskott” på Umeå Idrottsgala

ThorenGruppen delade för andra året i rad ut priset till ”Årets unga stjärnskott” på Umeå Idrottsgala. Ifjol fick Iksu innebandys Alice Granstedt kliva upp på scenen. Den här gången fick danssyskonen Viktor och Wilma Edlund ta emot utmärkelsen.

– Det här är verkligen jättestort för oss, det är ett kvitto på allt jobb vi lägger ner, konstaterade syskonduon.

Umeå Dansimperiums syskonduo har haft en enastående framgångssaga.

De har trots sin unga ålder redan på sin meritlista guld i Svenska juniormästerskapen i Bugg och Lindy hopp samt silver i Boogie Woogie. Guld, silver och brons i Nordiska juniormästerskapen. De har också deltagit i ILHC 2016, inofficiella Lindy Hop-VM, Washington, USA där de vann guld i juniorklassen.

Därför var det en rörd duo som fick mottaga priset av ThorenGruppen för sina prestationer.

– Det är sällan dansen uppmärksammas som sport och därför blir det här en enorm bekräftelse för oss. Det som gör den här sporten så roligt är att alla har sin egen stil, man får vara sig själv och det sprids så mycket glädje i dansen. Som det känns nu vill vi dansa hela livet, resa runt och fortsätta tävla och utvecklas, säger duon.

Motiveringen till priset löd så här;

”Aldrig tidigare i Umeå har det funnits unga stjärnskott som har gjort något liknande inom denna sport. De har vad som krävs för att konkurrera med världseliten redan idag. De har modet att våga gå emot strömmen och göra det de tror på. De har kraften att trots sin ringa ålder vara positiva och goda förebilder inom sin sport och inspirera nästa generation. De har den outtömliga passionen som krävs för att målmedvetet satsa och träna outtröttligt tills de når resultat. Tack vare allt detta har de skapat sig ett namn inom danssport som Umeå och världen sent ska glömma.”