ThorenGruppen får starta fler skolor

ThorenGruppen växer på svenska skolmarknaden.
Skolinspektionen har nu beviljat utvecklings- och utbildningsföretaget – med säte i Umeå – att starta nio nya gymnasieskolor på åtta orter i Sverige.
Dessutom har myndigheten fått godkänt på ytterligare totalt 58 (!) programinriktningar på olika befintliga och ej befintliga skolor.

– Det är glädjande att vi får den här möjligheten att växa med vårt skolkoncept och att både stat och kommun ser att det finns ett behov och intresse för våra skolor, säger Christina Rosenqvist, etableringsansvarig, ThorenGruppen.

Redan i fjol fick ThorenGruppen tillstånd att etablera åtta nya gymnasieskolor och nu – drygt ett år senare – har myndigheten beviljat ytterligare nio skolor-

Skolinspektionen har gett tillåtelse till Thoren Business School att starta på fyra nya orter; Göteborg, Jönköping, Växjö och Eskilstuna.

Dessutom har Yrkesgymnasiet fått godkänt att etablera sina utbildningar i Jönköping, Helsingborg, Solna, Borås och Karlstad.

– Med dessa tillstånd i ryggen får vi utökade möjligheter att utveckla våra verksamheter på fler orter i Sverige. Nästa år fyller ThorenGruppen 20 år som företag och att vi har möjlighet att etablera våra skolor runt om i Sverige visar att vi tänker långsiktigt med våra utbildningar. Vi vill ta ansvar och bygga välmående och trygga skolor med fokus på eleverna, säger Håkan Wallengren, utbildningschef, ThorenGruppen.