ThorenGruppen prisade unga innebandytalanger

ThorenGruppen har för femte året i rad premierat Youth player of the year.
Årets stipendiater på herr- respektive damsidan blev IBF Faluns Malte Lundmark och KAIS Moras Moa Gustafsson.

Priset som delas ut sedan 2014 har tidigare premierat unga innebandytalanger som bland annat Casper Backby, IBF Falun, Ellen Rasmussen, FBC Malmö, Linus Holmgren, IBK Dalen och Myra Aggestål, IKSU.

-Idrott är en viktig del i vår strävan att utbilda och utveckla unga människor mot tydliga mål och det är alltid lika inspirerande att vi kan få vara med och bidra till att hjälpa talanger på vägen, säger Joakim Ekblom, CMO, ThorenGruppen AB.

I stipendiet ingår, förutom en ekonomisk ersättning, rådgivning av JACT Management.

-Vi, precis som ThorenGruppen, vill uppmuntra unga atleter att sikta på att slå ”personbästa” varje dag. Vi har sett att det finns ett behov att stötta unga talanger i deras framtida innebandykarriär, säger Jonas Thomsson, vd, JACT Management.

Så här lyder juryns motivering till 2018-års Youth player of the year

Malte Lundmark – IBF Falun

Det krävs stort mod som ungdomsspelare att försöka ta en plats i ett av världens bästa klubblag. Årets stipendiat har med kraft visat att han klarat av att bli en etablerad spelare på högsta nivå samtidigt som utvecklingen hela tiden gått framåt. Poängsnittet i grundserien inger respekt och visar att talanger snabbt kan blomma. Vi ser med tillförsikt fram emot nästa steg i utvecklingen för denna passionerade supertalang.”

Moa Gustafsson – KAIS Mora

”Årets stipendiat har i ett av de bästa lagen i världens bästa daminnebandyliga visat stor kraft när hon tagit en plats i laget. Hon har en stor passion för sporten och utvecklats i varje match. Speciellt modet att våga ta för sig och förmågan att höja sin spelnivå i slutspelet imponerar stort.”