ThorenGruppen stödjer Loyal Visionaries

ThorenGruppen vill göra skillnad i samhället och brinner för idrott.

Nu går utvecklingsföretaget in och stöttar fotbollsturneringen Loyal Visionaries där alla aktiva slåss om att skänka pengar till välgörande ändamål.

– Det är ett smart koncept som förändrar varför man spelar fotboll. Vi använder fotbollsturneringar som ett samhällsverktyg där man inte tävlar mot varandra, men med varandra för samma ändamål, säger projektledaren Masod Popal.

Att spela för välgörande ändamål har aldrig varit så aktuellt som i Loyal Visionaries.

Det handlar kort och gott om att spela för välgörenhet istället för poäng.

– Vi kommer efter projektets slut donera vår vinst till ett välgörenhetsprojekt. Det gör vi genom att låta varje lag spela för ett projekt eller organisation med välgörenhet som fokus. Laget som vinner turneringen, får ju såklart sitt pris men även den hjälpverksamhet de representerar får en donation från projektet. Vi gör detta för att på ett roligt sätt engagera unga i samhällsinsatser där ett lags förlust blir motståndarlagets valda välgörenhetsvinst och tvärtom.

Masod Popals rikstäckande turnering har som syfte att använda fotbollen som ett samhällsverktyg för att ändra ungdomars bemötande av varandra på och utanför planen, men även för att få bort ungdomarna från gatorna och hitta andra vägar genom föreningslivet.

– Vi uppmuntrar unga att engagera sig i föreningslivet och det är turneringens syfte. Inom lagsport kvittar det vem du är eller vad din bakgrund är. Fotbollen har ett eget språk som alla förstår. Det absolut mest prioriterade målet med projektet är att genom en fotbollsturnering kunna föra samman olika ungdomsgrupper och genom lagsport enkelt skapa förutsättningar för unga att samarbeta, förstå och lära känna varandra (som ett lag på en fotbollsplan), säger Masod Popal.

ThorenGruppen har valt att stötta Masod Pospals projekt som ursprungligen startades som en lokal turnering i Malmö. Nu utvidgas turneringen till inte mindre än tio (!) orter i Sverige där också segrande lag på den stora finalen i Helsingborg 28 januari kan se fram emot en överraskningsresa utomlands till ett värde av 100 000 kronor. Dessutom kommer en utvald spelare få chansen att under tre veckor provspela för allsvenska BK Häcken.

– Vi brinner för utbildning, idrott och integration vilket gör just Masods projekt inte bara inspirerande utan självklart för oss att stötta. Som tidigare elev hos oss har Masod Popal tagit med sig både värderingar och engagemang i unga människor vilket vi står bakom till hundra procent, säger Fredrik Castell, affärsområdeschef, ThorenGruppen AB.

Spelschema för Loyal Visionaries

27 december: Stockholm. 29 december: Gävle. 2 januari: Västerås. 4 januari: Sundsvall. 6 januari: Uppsala. 8 januari: Örebro. 9 januari: Karlstad. 15 januari: Umeå. 21 januari:Linköping. 28 januari: Helsingborg.